Renault Clio znova v seriji I Feel Slovenija

Renault predstavlja ekskluzivno omejeno serijo vozil Renault Clio, narejenih v slovenski tovarni Revoz, ki je namenjena izključno slovenskim kupcem. Kot poudarja izdelovalec vozila te serije kupcem ponujajo najboljše razmerje med ceno in opremljenostjo vozila. Clio I feel Slovenia je na voljo že od 15.990€ in nudi bogat nabor opreme ter bencinski motor TCe90.

Renault Clio, najbolj prodajano mestno vozilo, piše novo zgodbo z novo omejeno serijo, ki so jo pri znamki Renault, tako kot že leta poprej, zopet poimenovali I feel Slovenia. To je močna in ponosna blagovna znamka, ki je v svojem bistvu združila lepoto slovenske narave, nacionalno identiteto in tudi inovativen tehnološki razvoj. Vse kar uteleša tudi Renault Clio. Zato so se pri znamki Renault že leta 2017 (pri vozilu Clio četrte generacije) in leta 2020 (pri vozilu Clio pete generacije) povezali z vsem na kar so bili ponosni ob izdelavi vozila Renault Clio. Čeprav je obakrat šlo za vozilo z najdražjim paketom opreme, je Clio I Feel Slovenia postal velika prodajna uspešnica.

Tokrat pa so se pri znamki Renault odločili, da s preobrazbo pete generacije tega ikoničnega vozila slovenskim kupcem ponudijo vozilo z bogatim naborom opreme, ob tem pa ohranijo njegovo ljudskost in dostopnost. Poleg nivojev opreme, ki so na voljo na vozilu Renault Clio od njegovega lansiranja oktobra lani (authentic, evolution, techno in iconic esprit Alpine) se sedaj ponosno predstavlja še omejena serija I feel Slovenia.

Clio I feel Slovenia

Renault Clio je najbolj pogost avtomobil na slovenskih cestah, hkrati pa se lahko pohvali z laskavim naslovom Slovenski avto leta 2020. V letu 2017 se je proizvodnja četrte generacije vrnila v novomeški Revoz in je tam ostala vse do danes. »Ponosen sem, da smo edina avtomobilistična znamka, katera lahko svojim kupcem ponudi vozilo izdelano v Sloveniji, in ki je sinonim za visoko kakovost, inovativnost ter brezhibno izdelavo«, je povedal Gregor Smole, direktor prodaje in marketinga Renault in Dacia, GA Adriatic.

Clio I feel Slovenia je kupcem na voljo od 15.990€ z bencinski motorjem TCe90. »Ta omejena serija je kreirana izključno za slovenski trg in je oblikovana z mislijo na naše kupce, na to kar ti želijo, potrebujejo in zahtevajo od majhnega, elegantnega mestnega vozila. Ne le, da bomo kupce prepričali s ceno, za katero menim, da je najkonkurenčnejša na slovenskem trgu, temveč tudi z bogato opremo, dovršenim in izpopolnjenim dizajnom in udobnostjo, ki jo prinaša Renault Clio,« še dodaja Smole. Kupci bodo svoje vozilo Renault Clio lahko odpeljali v štirih različnih barvah karoserije, in sicer ledeniško beli, črni Etoile, oranžni Valencia in rdeči Flamme. Kupci vozila Renault Clio I feel Slovenia pa bodo lahko kar pet let uživali v brezskrbni vožnji s 5 let jamstva oziroma 100.000 km. (mpo/foto Renault)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clio in Revoz: Izdelano v Sloveniji že več kot 30 let

Avtomobilski proizvajalec Revoz je sinonim za zanesljivost, inovativnost ter vrhunsko kakovost v slovenskem prostoru. Že več kot tri desetletja mineva, odkar je Renault Clio prvič zapeljal s proizvodnih trakov novomeškega Revoza, ki so ga proizvajali v vseh njegovih generacijah, izjema je bil le Renault Clio 3. generacije. In zato ni presenetljivo, da so se pri znamki Renault že obstoječim nivojem opreme odločili dodati še omejeno serijo z zgovornim poimenovanjem I feel Slovenia. Namreč za Revoz in posledično za celotno slovensko gospodarstvo je to izjemno pomemben model, saj zagotavlja proizvodnje količine – če seštejemo vse njegove generacije, je bilo v Revozu do sedaj proizvedenih več kot 2 milijona primerkov. Ob lansiranju pete generacije vozila Renault Clio leta 2019 je ta v tovarno vstopil v »soju luči« z veliko medijske pozornosti, saj je bila serijska proizvodnja zagnana v prisotnosti največjih predstavnikov vlade Republike Slovenije. In tako je bilo edino prav, kar dokazujejo tudi proizvodnje številke. Namreč iz Revoza je bilo odpeljanih več kot 152 tisoč primerkov zadnje generacije te slovenske ikone. »V več kot 50-letni zgodovini proizvodnje vozil znamke Renault v Revozu Clio zaseda prav posebno mesto: od skupaj 4,9 milijona proizvedenih vozil predstavlja skoraj polovico (2,1 milijona). Vse generacije tega priljubljenega modela, razen tretje, so nastajale v Novem mestu in trdimo lahko, da je Clio prvi motor razvoja tovarne, saj je vsaka nova generacija s seboj prinesla nove tehnologije, nove kompetence in nov zagon. Tako se je tovarna uveljavila kot učinkovit, prilagodljiv in napreden igralec sodobne avtomobilske industrije. In prodajni slogan, s katerim se je Clio prve generacije predstavil na trgu ‘Ima vse, kar imajo veliki’, ji je več kot pisan na kožo. V Revozu smo veseli in ponosni, da imamo že tretjič priložnost proizvajati tudi omejeno serijo I feel Slovenia, ki je namenjena izključno domačemu tržišču,« je poudaril Jože Bele, predsednik uprave Revoza.
Od meseca oktobra 2023, ko se je ta ikonični mestni lepotec predstavil v prenovljeni podobi s katero je naznanil t.i. novi val znamke Renault, ki prinaša najbolj dovršene napredne tehnologije, se je njegova zgodba z novomeškim Revozom nadaljevala in danes z omejeno serijo I feel Slovenija je Renault Clio pripravljen na novo ljubezensko zgodbo, ki bo našla svoje mesto v srcih številnih kupcev.

Delite