Renault in Vojna zvezd bosta vabila kupce na »njuno« stran

Renault nadgrajuje partnerstvo s franšizo Vojna zvezd, s katero imata po besedah predstavnikov znamke več stičnih točk: strast za inovacije, bogato zgodovino in medgeneracijski prostor, ki je tako rekoč večen.

Francoska znamka je marketinško partnerstvo najavila že lani, ko so se prvič v zgodovini podjetja odločili, da svoj zaščitni znak začasno preobrazijo v počastitev fenomena Vojne zvezd, ki je pustil pečat na otroštvu množice ljudi in številne zmore očarati še dandanes.

Sedaj pa začenjajo s posebno vseevropsko oglaševalsko akcijo, ki je bila zasnovana in pripravljena v sodelovanju z družbami Lucasfilm, Disney in Publicis Conseil. Za francoskega proizvajalca vozil je to prvo tovrstno sodelovanje, ki bo potekalo v 25 evropskih državah.

Drugačna pot za Sola in Kadjarja
Renault je združil moči s filmom Solo: Zgodba Vojne zvezd, kar po besedah znamkinih marketinških strategov najavlja pustolovščine. V tem novem filmu, v katerem nastopa najbolj priljubljeni malopridnež v galaksiji, bodo gledalci izvedeli, kako se je Han Solo podal na drugačno pot in tako spoznal mogočnega Chewbacca, svojega bodočega kopilota. Drugačno pot pa si lahko izberejo tudi kupci Renaultovega modela Kadjar; to jim zagotavljajo funkcije vozila – štirikolesni pogon, sistem za aktivno pomoč pri zaviranju v sili in sistem za nadzor mrtvega kota.

Renault pa je sklenil tudi partnerstvo s podjetjem Shazam, da bi osebam na njihovi vsakodnevni poti ponudil izkušnjo Renault in Solo: Zgodba Vojne zvezd na določenih slovenskih oglasnih površinah Citylight. Sodelovanje je povsem preprosto: uporabniki prek svoje aplikacije Shazam skenirajo oglas na citylight panoju Renault in Solo: Zgodba Vojne zvezd, nato se dogodivščina začne.

Po aktivaciji se predvaja videoposnetek, na katerem lahko uporabniki raziskujejo Renault Kadjar, in sicer lahko prek tehnologije obogatene resničnosti spoznavajo vsak del vozila, kot če bi bilo le-to pred njimi. Uporabniki se nato s klikanjem pomikajo naprej in spoznajo različne funkcije vozila.

Nagradni natečaj na temo Vojna zvezd
Renault je poleg doživetja Shazam organiziral tudi natečaj, na katerem lahko udeleženci osvojijo različne izdelke na temo filmov Vojne zvezd in doživetja z vozilom Kadjar. Potrošniki se lahko na tekmovanje prijavijo na spletni strani www.renaultkadjar.si ali v najbližjem pooblaščenem prodajnem mestu. (mkr/foto Renault)

Renault je za kampanjo z Vojno zvezd ustrezno “preoblikoval” tudi svoj znak.

 

Delite