Renault je razkril notranjost novega Clia

Renault je danes predstavil notranjost novega Clia, med Slovenci izjemno priljubljenega vozila, ki leto za leto osvaja naslov najbolje prodajanega vozila na sončni strani Alp.

Osrednji del armaturne plošče je instrumentni zaslon TFT, ki meri od 7 do 10 palcev in vozniku omogoča intuitivno prilagajanje vozne izkušnje. Različica velikosti 10 palcev bo vključevala prikaz navigacije GPS. Novi Clio ima z 9,3- in 10-palčnim zaslonom največja zaslona v tem razredu.

Pod zaslonom se nahaja vrstica klasičnih tipk za uravnavanje gretja sedežev, zaklepanje oziroma odklepanje vozila ipd. Še nižje so umestili upravljalnike klimatske naprave, ki so vsi na dosegu voznikove roke in enostavni za uporabo.

Tradicionalne analogne merilnike je nadomestil digitalni zaslon, tehnologijo pa so prevzeli neposredno iz višjega segmenta. Volan v novem modelu je nekoliko manjši ter ima naslona za palca in debelejši obroč za boljši oprijem.

Pri Renaultu so kot novost izpostavili tudi sedeže, za katere pravijo, da so takšni, kot jih običajno najdemo v avtomobilih višjega segmenta. Zahvaljujoč daljšemu sedalu in bolj obdajajoči obliki zagotavljajo boljšo oporo, več prostora za kolena pa naj bi imeli tudi potniki zadaj. Kupce bodo pritegnili tudi kakovostnejši materiali v notranjosti, prav tako pa bodo lahko izbirali med številnimi možnostmi individualizacije.

“Clio pete generacije je za nas zelo pomemben, saj je najbolje prodajan model v svojem segmentu in drugi najbolje prodajan avtomobil v Evropi, vseh razredov skupaj. Clio je ikona in najnovejši ima vse najboljše od prejšnjih generacij. V notranjosti je preobrazba temeljita z opazno izboljšano zaznavno kakovostjo, večjo dovršenostjo in močno prisotno tehnologijo. To je najboljši Clio doslej,” je povedal Laurens van den Acker, direktor za industrijsko oblikovanje Skupine Renault. (pfi/foto Renault)

 

Delite