Renault Kangoo in Express z novo podobo in vsebino

Renault je razkril nova modela Kangoo in Express, ki bosta oba na voljo v tovorni in potniški različici. Ta paleta štirih med seboj dopolnjujočih se vozil bo predstavljena in uvedena na trg od pomladi 2021.

Kot poudarjajo pri Renaultu je novi Kangoo, inovativen mali kombi atletskega in dinamičnega sloga, namenjen predvsem zahtevnim upravljavcem voznih parkov, obrtnikom in trgovcem, ki iščejo vozila po meri njihovih poklicnih potreb in opremljena z najnovejšimi tehnologijami.

Konstruktorji verjamejo, da novi Kangoo v izvedenki lahkega gospodarskega vozila s pomembnima inovacijama Easy Side Access in Easy Inside Gallery revolucionira nalaganje in dostop.

Novi Kangoo nima stebrička med potniško kabino in tovornim prostorom.

Easy Side Access je novost posebno priročna v mestnih jedrih, saj uporabnikom omogoča enostaven dostop do tovora ne glede na omejitve parkirnega prostora. Z odstranitvijo srednjega stebrička novi Kangoo Van ponuja najširšo bočno odprtino na trgu, ki meri 1.416 mm (dvakrat toliko kot v predhodnem modelu).

Easy Inside Gallery pa je dejansko zložljiv podstrešni prtljažnik, ki omogoča prevoz dolgih in velikih predmetov. Ti lahko segajo tudi nad glavo sovoznika, ne da bi krnili uporabnost spodnjega dela tovornega prostora.

Ponudba za različne potrebe
Novi Kangoo bo na voljo v dveh dolžinah, z ročnim ali samodejnim menjalnikom, dizelskim, bencinskim ali elektromotorjem. Uporabna prostornina njegovega tovornega prostora znaša od 3,3 do 3,9 m3 v standardni izvedenki in od 4,2 do 4,9 m³ v daljši izvedenki. V potniški različici pa bo novi Kangoo elegantno in prostorno večnamensko vozilo s petimi polnovrednimi sedeži.

Novi Express, priročen in učinkovit mali kombi, je po besedah predstavnikov Renaulta namenjen mladim podjetnikom in manjšim voznim parkom, ki iščejo najboljše razmerje med ceno in vrednostjo pri zadovoljitvi njihovih bistvenih potreb.

Ponaša se z oblikovnimi potezami znamke Renault, za katere oblikovalci menijo, da izražajo čvrstost in modernost. Opremljen je z okrepljenimi sedeži, ima novo notranjščino višje kakovosti in z več udobja. Posebna pozornost je bila posvečena odlagališčem in ergonomičnosti. Ima 48 litrov prostornine različnih odlagalnih mest v kabini in tovorni prostor prostornine od 3,3 do 3,7 kubičnega metra.

Novi Express ponuja v potniški različici pet polnovrednih sedežev. Namenjen je podjetnikom za mešano rabo, poklicno in družinsko, a prav tako tudi rokodelcem in trgovcem. (mpo/foto Renault)

Obe vozili predstavljata pomembno pomladitev ponudbe Renaultovih lahkih gospodarskih vozil.
Delite