Renault razkriva prenovljeni Mégane

Renault posodablja celotno paleto modelov Mégane – Berline, Grandtour, R.S. Line, R.S. in R.S. TROPHY s še več tehnologijami in dodaja hibrida E-TECH Plug-in. Prenovljeni Mégane se tako predstavlja s celotno družino izvedenk, ki temelji na različicah, ki so jih od leta 1995 v štirih generacijah skupaj prodali že sedem milijonov.

Med najbolj očitnimi novostmi izpostavljajo posodobljen voznikov prostor z novim 9,3-palčnim zaslonom multimedijske naprave in 10,2-palčnim zaslonom instrumentne plošče ter z vsemi funkcijami multimedijske naprave Renault Easy link.

Za večjo varnost in udobje vseh so na voljo nova pomagala za vožnjo. Med njimi je pomočnik za avtocesto in promet, sistem druge ravni avtonomne vožnje, ki vozniku zagotavlja udobno in sproščeno vožnjo.

Prenovljeni Mégane je po trditvah oblikovalcev še bolj eleganten in prefinjen, še posebno zaradi uvedbe novih žarometov s svetilnimi diodami Pure Vision, ki izboljšujejo vidljivost in udobnost potovanj.

Novi Megane nadaljuje tradicijo enega izmed Renaultovih najpomembnejših modelov v ponudbi.

Hibridna različica E-TECH Plug-in
Renault je pionir in strokovnjak za električno mobilnost in je zdaj prenovljeni model Mégane opremil tudi s hibridnim pogonskim sklopom E-TECH Plug-in z močjo 160 KM in možnostjo zunanjega polnjenja akumulatorja.

Tehnologijo E-TECH Plug-in so razvili v Renaultovem inženiringu in je predmet več kot 150 patentov. Uporablja sklope, ki so bili zasnovani v okviru Zveze, kot je nova generacija 1,6-litrskega štirivaljnega bencinskega motorja z dvema elektromotorjema in inovativnim menjalnikom z več načini delovanja. Ta sekvenčni menjalnik brez sklopke je izjemno učinkovit, prestavljanje pa je komaj občutno.

Z akumulatorjem z zmogljivostjo 9,8 kWh (400V) novi Mégane E-TECH Plug-in lahko gnan samo električno doseže hitrost do 135 km/h. Učinkovitost njegovega sistema za upravljanje z energijo mu omogoča doseg 50 kilometrov v mešanem ciklu (WLTP*) in do 65 kilometrov v mestnem ciklu (WLTP* City) brez uporabe termičnega motorja.

Ob začetku prodaje bo hibridni pogonski sklop E-TECH Plug-in na voljo v modelu Mégane Grandtour, kasneje pa bo tudi v petvratni limuzini Berline.

Prenovljeni Megane prinaša veliko novosti predvsem v notranjosti in pri ponudbi vsebine.

Megane R.S. Line
Oznaka R.S. Line pomeni posebno dovršen videz in je uvedena v družino modelov Mégane namesto nekdanje oznake GT Line. S še naprednejšo in bogatejšo vsebino oznaka R.S. Line po zagotovilih konstruktorjev predstavlja več kot le zamenjavo imena.

Zunanji videz in notranjost avtomobila imata bolj športno podobo, ki bo zadovoljila naraščajoče število kupcev z željo po izrazitem razlikovanju z dinamičnim videzom.

Megane R.S. je referenca za športnost
Športne različice modela Mégane z znakom R.S. so se uveljavile kot referenca med športnimi limuzinami, še zlasti R.S. TROPHY-R, ki je leta 2019 dosegla nov rekord slovite steze Nürburgring Nordschleife.
Ob svoji prenovi novi Mégane R.S. ponudbo osredotoča okrog edinega 1,8-litrskega motorja s turbo polnilnikom, neposrednim vbrizgavanjem goriva in močjo 300 KM (220 kW), kakršen je v različici TROPHY.

Ta motor je plod sinergij v okviru Zveze in ga vgrajujejo tudi v Alpine A110. Njegov navor je povečan na 420 Nm (+30 Nm) v kombinaciji s samodejnim menjalnikom EDC oziroma na 400 Nm z ročnim menjalnikom. Ta pridobitev dodatne moči se pozna v boljših pospeških tudi pri visokih vrtljajih, navor – eden najbolj izdatnih v tem razredu – pa prinaša osveženo uživanje v vožnji in njeno prijetnost.

Podvozje Sport 4CONTROL zagotavlja največjo možno okretnost v ostrih ovinkih in stabilnost v hitrih zavojih. Nov sistem R.S. Monitor sproti prikazuje množico parametrov avtomobila.

Megane R.S. Trophy za dirkališča
Kot referenčni avtomobil za zelo velike športne zmogljivosti je novi Mégane R.S. TROPHY zasnovan za dirkališče. Še posebno izstopa zaradi ekskluzivnega podvozja Cup, ki dopolnjuje 1,8-litrski turbo motor z močjo 300 KM.

Podvozje Cup ima mehanski diferencial Torsen® z delno zaporo, ki avtomobilu zagotavlja boljše vodenje skozi ovinek in oprijem med pospeševanjem iz njega. To podvozje ima za 25 oziroma 30 odstotkov trše blažilnike in vzmeti, ter za 10 odstotkov bolj tog stabilizator kot Mégane R.S. (mpo/foto Renault)

 

Delite