Renault Scenic: Uspešna preobrazba

 

Renaultov Scenic je bil brez dvoma pojem v razredu vsestranskih družinskih enoprostorcev, dobro pa se je znašel tudi v številnih drugih vlogah. A okusi kupcev se spreminjajo in brez prilagajanja ponudbe pač ne gre. Renault je s Scenicom dokazal, da zna prisluhniti kupcem, in na trg poslal najnovejšo izvedbo Scenica, ki se spogleduje s podobo nadvse priljubljenih križancev, hkrati pa ohranja številne že prej cenjene lastnosti enoprostorcev.

Na preizkusu smo imeli krajšo različico Scenica, ki ima še vedno tudi večjega brata. Dolga je 4.407 milimetrov, široka 2.128 milimetrov, za drugo sedežno vrsto v udobni potniški kabini, ki je zaradi svetlega oblazinjenja in velike steklene strehe delovala še prostornejše, je še prtljažnik z dvojnim dnom in skupno prostornino 506 kubičnih decimetrov.

Digitalizacija je tudi pri Scenicu osvojila instrumentni del in sredinsko konzolo z visokim »tabličnim« zaslonom, preko katerega je mogoče upravljati številne asistenčne sisteme, spremljati delovanje vozila in upravljati zabavno-informacijski sistem v vozilu.

Voznikovo delo pri upravljanju preizkusnega Scenica je bilo lažje po zaslugi asistenčnih sistemov, pa tudi samodejnega menjalnika z dvojno sklopko EDC, v dobro uglašeni kombinaciji z zmogljivim 1,6-litrskim dizelskim motorjem energy dCi160, ki zmore 118 kilovatov moči in 380 Nm navora. Motor predstavlja sam vrh ponudbe in zagotavlja veliko užitka v vožnji tudi za voznika, saj je kos prav vsem nalogam, tudi v primeru polno zasedene potniške kabine in prtljažnika.

Preobrazba uspešnega enoprostorca v sodobnega enoprostorskega križanca je tako očitno uspela, kar nenazadnje dokazujejo tudi dobri prodajni rezultati. (mkr)

 

 

Glede na to, da se je preizkusni Scenic uvrščal skoraj na sam vrh ponudbe in dosegel ceno 28.590 evrov, je cenovna razlika od izhodiščnih 16.990 evrov seveda občutna. Hkrati pa je to dokaz, da pri Renaultu poskušajo zajeti širok krog kupcev, od tistih, ki dajejo prednost cenovni plati, do tistih, ki želijo tudi v Scenicovem »zmernem družinskem« razredu odlično opremljen avto.

Renault Scenic * od 16.990,00 EUR * www.renault.si

Delite