Renault Symbioz je družinski športni terenec

Renault je razkril prve obrise novega kompaktnega družinskega športnega terenca segmenta C, ki se bo imenoval Symbioz. Po besedah predstavnikov Renaulta odseva nov oblikovni jezik znamke, združuje pa užitke v vožnji, prostorno notranjost in energijsko učinkovitost hibridnega pogonskega sklopa E-Tech full hybrid 145. Uradno predstavitev napovedujejo za letošnjo pomlad.

Športni terenec bo najbolj kompaktno hibridno gnano vozilo znamke Renault segmenta C, ki v dolžino meri le 4,41 metra. Konstruktorji zagotavljajo, da je notranjost zasnovana po potrebah vseh članov družine z velikodušno odmerjenima prostoroma za potnike in prtljago.

Na voljo bo z najboljšo Renaultovo tehnologijo, med katero izpostavljajo panoramsko stekleno streho nove generacije Solarbay in tehnologijo PDLC (v polimeru razpršeni tekoči kristali), ki za zamračitev ne potrebuje klasičnega senčila, ter pogonski sklop E-Tech full hybrid 145 v vozilu z omejeno maso (pod 1.500 kg) v prid večjim užitkom v vožnji in manjši porabi goriva.

Ime Symbioz zveni kot francoska beseda »symbiose«, ki izhaja iz starogrške besede »symbiosis«, ta pa pomeni »živeti skupaj«, kar je vrednota, ki je globoko zasidrana v genski zasnovi znamke Renault, čigar slogan je »vozila življenja«.

Gre za besedo, ki je podobna v mnogih jezikih: »symbiosis« v angleščini, »simbiose« v španščini in »simbiosi« v italijanščini, »simbioza« v slovenščini (sopomenka: sožitje), zaradi česar je ime Symbioz enostavno razumljivo za širok krog javnosti, poudarjajo pri Renaultu ob objavi prvih fotografij. (mpo/foto Renault)

Delite