Renault Twingo Z.E. bi bil rad kralj mesta

Renault je predstavil novinca z električnim pogonom Twingo Z.E., ki po besedah konstruktorjev povsem ustreza novim predstavam o mestnih vozilih in je pravi kralj mesta.

Renault utemeljuje trditev s tem, da so v razvoj vložili svoje temeljito poznavanje segmenta malih mestnih avtomobilov in razvili električni avto, čigar vozne lastnosti, doseg in funkcionalnost so popolnoma prilagojene potrebam voznikov in voznic v mestih.

Twingo Z.E. je zasnovan na konstrukcijski osnovi, ki je bila že od začetka pripravljena tudi za električni pogon, zato ponuja zmogljivosti in prijetnost vožnje, ki poudarjajo vse odlike, zaradi katerih je Twingo tako uspešen.

Novinec si je nadel igrivo obliko, prevzel privlačen značaj in ekskluzivne možnosti osebnih prilagoditev, to pa obogatil z nekaj detajli, s katerimi potrjuje svojo električno istovetnost.

Kar zadeva uživanje in lahkotnost vožnje, se Twingo Z.E. ponaša z enakim – najmanjšim v razredu – obračalnim krogom kot njegov dvojnik z motorjem z notranjim zgorevanjem. Električen pogon na zadnji kolesi in različni načini vožnje ga naredijo še bolj zabavnega in prijetnega za vožnjo.

Zahvaljujoč akumulatorju s kapaciteto 22 kWh se lahko Twingo Z.E. po mestu smuka ves teden z enim samim polnjenjem. Vsestranski sistem polnjenja mu omogoča, da se na najpogostejših javnih polnilnih mestih napolni do štirikrat hitreje od tekmecev.

Nenazadnje je s svojimi kompaktnimi zunanjimi merami, zelo prostorno in prilagodljivo notranjostjo, bolj kot kdajkoli izvrsten družabnik na vsakdanjih poteh. Nove povezljive storitve olajšujejo življenje voznikov vseh različic Twinga, električni Twingo Z.E. pa ima dodane posebne funkcije za električna vozila znamke Renault.

Ob prestavitvi novinca pri Renaultu poudarjajo, da se je Twingo od prve pojavitve leta 1992 vedno znova preobrazil v skladu z razvojem njegove uporabe in potreb kupcev. Po treh generacijah in skoraj štirih milijonih izdelanih primerkov, prodanih v 25 državah, je Twingo sedaj nared za novo poglavje svoje zgodovine, tokrat v znamenju električnega pogona. (mpo/foto Renault)

»Twingo Z.E. ni zamišljen le za vsakdanjo rabo, ampak tudi kot soudeleženec v preobrazbi naših mest. Je najbolj twingovski od vseh Twingov! «
Stéphane Wiscart, namestnik direktorja programa Twingo

Delite