Renault Twingo z novim obrazom

Twingo bo v letošnjo pomlad zakorakal nekoliko pomlajen. Poleg rahlo spremenjene zunanje podobe so mu namenili tudi novi infotainment sistem za upravljanje ter sodobni motor, ki dosega okoljevarstveni standard Euro 6d Temp.

Nova podoba je na zunaj najbolj prepoznavna po spremenjenem prednjem delu; novi so LED-žarometi z vgrajenimi dnevnimi lučmi v za Renault zdaj že značilni obliki črke C, smerniki, pa tudi prednji odbijač s stranskimi odprtinami za dovod zraka. Obliko črke C bo odslej mogoče najti tudi v zadnjih lučeh.

Kupci bodo lahko izbirali med dvema novima barvnima odtenkoma, medtem ko je sama karoserija postavljena za 10 mm nižje. Prenovo je zaznati tudi v voznikovem prostoru in na osrednji konzoli, spremenjena je tudi ročica menjalnika. Na novo razviti multimedijski sistem Easy Link vključuje 7-palčni zaslon in številne možnosti povezovanja.

Motor bo seveda tudi v prenovljeni različici zadaj, enako kot pogon. Novost je 1,0-litrski atmosferski trivaljnik SCe75 s 55 kW (75 KM) in 95 Nm. Poleg tega je mogoče izbirati še med uveljavljenima trivaljnikoma SCe65 in močnejšim TCe90.

Premiera prenovljenega Twinga je napovedana za ženevski salon (7.–17. 3. 2019). (pfi/foto Renault)

Delite