Renault v Evropi prodal 200.000 električnih vozil

Renault je v prodaji električnih vozil v Evropi dosegel mejo 200.000 vozil. Hkrati je v Franciji presegel simbolični mejnik 100.000 registriranih električnih vozil.

Kot poudarjajo pri francoskem izdelovalcu, s temi rezultati podčrtujejo prvenstvo Renaulta na evropskem trgu električnih vozil s stalno rastjo prodaje.

Renault je z uvedbo palete električnih vozil leta 2011 pionir na tem področju in že četrto leto zapored vodilna znamka na evropskem trgu električnih vozil. Skoraj vsako tretje električno vozilo na evropskih cestah je znamke Renault.

V letu 2018 je Renaultova prodaja električnih vozil zrasla za 36 odstotkov, v drugem polletju pa dosegla močan pospešek z 62-odstotno rastjo. V Franciji ima Renault 56,8-odstotni delež trga električnih vozil, osebnih avtomobilov in lahkih gospodarskih vozil (LGV) skupaj.

Celovita in vsestranska ponudba
Kot glavni razlog za odlične rezultate prodaje navajajo najbolj celovito in vsestransko ponudbo električnih vozil na trgu, ki jo tvorijo modeli ZOE, Kangoo Z.E., Master Z.E. in mali štirikolesnik Twizy.

Paleto električnih vozil pa tudi stalno izpopolnjujejo, na primer s povečevanjem dosega, močnejšimi elektromotorji ali hitrejšim polnjenjem akumulatorjev.

Jedro ponudbe predstavljata mestni avtomobil Zoe in dostavnik Kangoo Z.E. Zoe je po prepričanju predstavnikov Renaulta merilo tržnega segmenta s skoraj 40.000 registracijami v lanskem letu, od tega 18.000 v Franciji.

Po uspešnih šestih letih na trgu kupce še naprej prepričuje s privlačno obliko in dejanskim dosegom 300 kilometrov. Kangoo Z.E. pa je prepričljivo najuspešnejši električen dostavnik v Evropi, kjer je leta 2018 osvojil 51,5-odstotni tržni delež. (mpo/foto Renault)

Delite