Renaultov Master je sodobnejši in uporabnejši

Renault je predstavil novo generacijo modela Master. Lahko gospodarsko vozilo prinaša nov dizajn s poudarkom na ekonomičnosti uporabe, velik obseg napredne opreme, pester nabor pogonskih agregatov in možnost številnih prilagoditev posameznim uporabnikom.

Kot poudarjajo pri izdelovalcu oblika »Aerovan« z do podrobnosti dovršeno aerodinamičnostjo, ponuja največjo učinkovitost v svojem razredu, ne glede na vrsto pogonskega sklopa.

Nova konstrukcijska osnova za uporabo raznih vrst energije, ki izpolnjuje vse potrebe z motorji dizel Blue dCi moči od 78 do 127 kW (od 105 do 170 KM) ob znatno zmanjšanima porabi goriva in izpustu CO2, z elektromotorjema moči 96 ali 105 kW in akumulatorjema z zmogljivostjo 40 ali 87 kWh, ki zagotavljata doseg več kot 410 km po WLTP, ne nazadnje pa tudi različica na vodik. Za prenos moči bo skrbel nov samodejni 9-stopenjski menjalnik.

Dvajset naprednih sistemov za pomoč v vožnji bo bdelo nad varnostjo vozila, opremljenega s sistemom dinamičnega zaviranja, ki poveča učinkovitost ne glede na obremenjenost vozila s prepolovitvijo odzivnega časa in poveča udobje.

Sodobno zasnovano vozilo zagotavlja tudi visoko raven udobja v kabini.

Novi Renault Master bo že ob začetku prodaje na voljo s celovito ponudbo različic, z uporabno prostornino od 11 do 20 kubičnih metrov, za 40 mm širšo odprtino bočnih drsnih vrat in za 100 mm daljši tovorni prostor. V primerjavi s predhodnikom so večje uporabna nosilnost, mere in prostornine.

Tovarna ima v ponudbi 20 osnov za predelave, od katerih jih nekaj lahko opravijo že v delavnici v okviru tovarne (keson, dvojna kabina, zaprt tovornjak itn.). To omogoča seznam tovarniško izdelanih različic, ki so dobavljive »na ključ«, kar skrajša roke dobave in logistiko.

Vse različice, tri vrste pogonskega sklopa in vse karoserijske izvedbe bodo izdelovali v isti tovarni Renault v Batillyju v Franciji. Začetek prodaje je predviden za spomladi 2024. 

»Z novim vozilom Renault Master smo se hoteli kolikor je le mogoče približati atributom idealnega dostavnika. Obrtniki, podjetniki in upravljavci voznih parkov bodo z njim dobili dostavnik, ki je naredil velik korak naprej, jim bo odlično služil ob vseh priložnostih in potrebah s povečanjem njihove produktivnosti. Dostavnik, na katerega se pri delu lahko zanesejo vsak dan in ne glede na vrsto pogonskega sklopa, ki so jo izbrali.«
Hélène Carvalho, vodja programa Renault Master (mpo/foto Renault)

Renault Master bo naprodaj od pomladi 2024.
Delite