Renaultova ponudba za nomade

Francoski izdelovalec je za salon v Düsseldorfu pripravil dva zanimiva bivalnika, ki temeljita na modelu Trafic. SpaceNomad je serijska različica bivalnika z možnostjo nastanitve do petih popotnikov, Hippie Caviar Hotel pa konceptno vozilo kjer so se oblikovalci prepustili domišljiji in nostalgiji.

V minulih mesecih je zaradi aktualnega dogajanja močno naraslo zanimanje za bivalnike, ki poleg bolj ali manj individualne mobilnosti in možnosti izogibanja masovnega turizma omogočajo tudi bolj nadzorovano izoliranost oziroma izbiro družbe.

Renault bo tako v začetku prihodnjega leta poslal na nekatere evropske trge novost v ponudbi in sicer bivalnik SpaceNomad. V sodelovanju s podjetjem Pilote so ga zasnovali na temelju novega Trafica.


Bivalnik SpaceNomad bodo izdelovali v tovarni Sandouville, kupci pa bodo lahko izbirali med daljšo in krajšo različico s štirimi ali petimi sedeži. Različnim okusom in potrebam bo prilagojena tudi ponudba motorjev z močmi od 110 do 170 KM v kombinaciji s samodejnim ali ročnim menjalnikom.

Oprema bivalnika bo prilagojena za poletno ali zimsko uporabo, vključno z mini kuhalnikom, koritom in hladilnikom. Eno ležišče bo v zložljivi nadgradnji na strehi, drugo v kabini vozila.


Konceptni bivalnik Hippie Caviar Hotel, ki se nostalgično spogleduje s šestdesetimi leti 20. stoletja, sicer ni predviden za serijsko proizvodnjo, kaže pa možnosti nadaljnjega razvoja zasnove tovrstnih vozil. Oblikovalci so si zamislili bivalnik z velikim izvlečljivim ležiščem v zadku vozila ter ploščadjo za sončenje na strehi, kjer bi lahko pristal tudi dron s pijačo ali prigrizkom iz bližnjega bara. (mkr/foto Renault)

Delite