Renaultove obrazne maske iz lastne proizvodnje

Skupina Renault bo v francoski tovarni Flins namestila linijo za izdelavo zaščitnih mask za lastne potrebe. S tem se tudi Renault pridružuje nekaterim drugim velikim podjetjem, ki so si s podobno odločitvijo zagotovila neodvisnost pri oskrbi s trenutno izrazito precenjenim potrošnim materialom.

Skupina Renault bo z linijo za proizvodnjo zaščitnih mask, zadovoljila svoje potrebe ter zaposlenim v vseh svojih podružnicah in v komercialni mreži v Evropi zagotovila zdravje in varnost (v industrijski obratih in terciarnih dejavnostih, Renaultovi lastni in koncesijski prodajno-servisni mreži). Ta proizvodna linija bo nameščena v Renaultovi tovarni Flins v Franciji, obratovati pa bo začela v juliju. Na njej bodo lahko izdelali do 1,5 milijona kirurških mask na teden.

Težave z oskrbo in previsoka cena
Z nabavo francoske tehnologije za proizvodnjo zaščitnih mask namerava Skupina dolgoročno rešiti oskrbo, se izogniti tveganju pomanjkanja, zamud in rasti cen, hkrati pa prispevati k zmanjšanju silnega pritiska zaradi velikega povpraševanja na trgu.

Ta odločitev je bila sprejeta po posvetovanju z zdravniki in oddelkom Skupine za higieno, zdravje in okolje (HSE – Hygiène, Santé, Environnement) in je v skladu z lokalno uvedenimi zdravstvenimi ukrepi, katerih poglaviten cilj je skrb za zdravje vseh, ki so udeleženi pri obujanju gospodarske aktivnosti.

Evropski materiali in evropska kakovost
Proizvodna linija samodejno izvaja ultrazvočno varjenje in opravlja razne stopnje izdelave: odvijanje netkanega blaga, rezanje in namestitev nosnega mostička, varjenje in obrezovanje, obračanje maske, odstranitev in varjenje elastike. Nadzor s kamero omogoča preverjanje proizvodnega postopka in zagotavlja zelo visoko raven kakovosti. Vsa strojna oprema in za izdelavo uporabljeni materiali bodo francoskega ali evropskega porekla.

Izdelovalec proizvodne opreme bo v juniju opravil šolanje okrog dvajsetih zaposlenih, ki bodo skrbeli za izdelavo mask. Proizvodna linija bo skladna z varnostnimi standardi Skupine, maske pa bodo certificirane po veljavnih normah.

Za ta projekt bo v okviru Renaultove tovarne Flins treba postaviti 1.000 m2 veliko stavbo, v kateri bodo proizvodna linija za maske in potreben prostor za logistiko. Izdelane maske bodo poslali v Renaultovo skladišče Sofrastock v kraju Saint André de l’Eure (Francija), od koder bodo z njimi oskrbovali podružnice v Franciji in drugih evropskih državah. (mpo/foto Renault, miv)

Proizvodnja zaščitnih mask je za avtomobilskega izdelovalca preprost tehnološki postopek, ki bo zagotovil neodvisnost pri oskrbi in bistveno nižje stroške.
Delite