Rok Turk – ambasador Hyundaijeve športne linije N

Prvi Hyundaijev športni terenec z oznako N Line je po uradni evropski predstavitvi minuli teden zapeljal tudi na slovenske ceste. Direktor družbe Hyundai Avto Trade, Marko Kajfež, je ključe novega jeklenega konjička izročil Roku Turku, aktualnemu državnemu prvaku v reliju. Rok Turk je tako uradno postal ambasador Hyundaijeve športne linije N.

Kot poudarjajo pri zastopniku znamke, novega Tucsona N Line ne zaznamujejo le atraktivni zunanji in notranji dodatki, temveč tudi prenovljeno podvozje in volanski mehanizem, ki pripomorejo k športnemu videzu in izjemnim voznim lastnostim.

Poudarjen športni značaj
Tucson N Line je nova pridobitev, s katerim Hyundai širi privlačno ponudbo svojih vozil. Je drugi Hyundaijev model iz serije N Line, obenem pa tudi prvi športni terenec s to oznako.

Od klasičnega Tucsona se razlikuje že po agresivnejši zunanjosti, ki jo zaznamujejo temni kromirani okrasni elementi, drugačen odbijač, grafika svetil, ekskluzivna črna 19-palčna aluminijasta platišča, črna vzvratna ogledala in zadnji spojler.

Notranjost popestrijo šivi rdeče barve, ki jih najdemo na armaturni plošči, športnih sedežih z logom N in volanskem obroču. Za še bolj športno notranjost poskrbijo aluminijaste stopalke in usnjena prestavna ročica z dodatkom rdeče barve.

Pri Hyundaiju se niso zadovoljili le z estetskimi dodatki zunanjosti in kabine, temveč so dodelali tudi podvozje, ki je nekoliko trše, in volanski mehanizem, ki je odzivnejši.

Novi Tucson N Line je na voljo s tremi pogonskimi sklopi, dvo- in štirikolesnim pogonom ter 6-stopenjskim ročnim in 7-stopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko.

Dizelske barve zastopata dva turbodizelska 48V »mehka« hibrida. Prvi ponuja kombinacijo 48V baterije z 2,0-litrskim, drugi pa z 1,6-litrskim dizelskim motorjem. Pristašem bencinskih motorjev ponujajo 1,6-litrski motor T-GDI s 130 kW.

Pri izdelovalcu pa poudarjajo tudi to, da je Tucson N Line zasnovan, preizkušen in izdelan v Evropi. (mpo/foto Hyundai)

Direktor družbe Hyundai Avto Trade, Marko Kajfež, je ključe novega jeklenega konjička izročil Roku Turku, aktualnemu državnemu prvaku v rallyu.
Delite