S Fordom Mustangom na obisku pri Ford Trucks

Ker trenutno testiramo Forda Mustanga, smo se z njim odpeljali do podjetja Ford Trucks in se ob tem pogovorili z direktorjem Mariom Tisanićem o tovornjaku leta 2019, Fordu F-Maxu. Naš testni voznik za kamione, Emil Šterbenk, se ni mogel zadovoljiti le s temeljitim ogledom kabine, ampak je naredil krog po dvorišču. Pravi, da ima za volanom dovolj prostora in je posebej navdušen nad tihim delovanjem motorja ter bogato odmerjenim prtljažnim prostorom, kjer so vse stvari, ki jih ima voznik s sabo, varno spravljene.

Direktor slovenskega podjetja, ki spada v hrvaško »družino« Kam i bus importer d.o.o., je povedal, da je zanimanje za F-Maxa precejšnje. Interesentom je vozilo večinoma všeč in na preizkusih dosega dobre rezultate. Pove, da je največja neznanka ohranjanje vrednosti vozila – koliko bo lastnik lahko iztržil pri prodaji pet ali več let starega kamiona. A to je vprašanje, ki si ga potencialni kupci zastavljajo ob vsakem novem modelu tovornjaka. Tisanić tudi pove, da so servis zgledno organizirali, poti za dobavo rezervnih delov so vzpostavljene in že zanesljivo delujejo, serviserji pa izšolani za vzdrževanje novega modela.

Forda F-Maxa spremljamo že od lanskoletne predstavitve na hannovrskem IAA in podelitve naziva Tovornjak leta 2019. Tam smo se o novincu pogovarjali z gospodom Ozanom Bülent Canom, mednarodnim direktorjem prodaje, ki je povedal, da so nad nagrado navdušeni, a da so jo glede na vloženi trud in dobro realizacijo idej ter izdelek, v katerega verjamejo, na tihem tudi pričakovali. Na prireditvi je bil tudi Lari Host, direktor prodaje v matičnem podjetju Kam i bus, ki nas je povabil, da se oglasimo na slovenskem predstavništvu. To smo tudi storili. Več o vtisih izza volana F-Maxa pričakujte v naslednjih številkah. (emi/foto emi, mkr)

Šterbenk je pohvalil prostornost kabine, saj mu nad glavo ostane še veliko prostora.
Mario Tisanić je suvereno predstavil kamion leta, Ford Mustang pa ga je tudi navdušil.
Gneča ob premieri Forda X-Maxa na premieri v Hannovru je bila nepopisna.
Ozan Bülent Can (desno) je bil na IAA 2018 zavoljo naziva Tovornjak leta 2019 zadovoljen in ponosen, prav tako se je priznanja strokovne žirije odkrito razveselil Lari Host (levo).
Delite