S Peterbiltom veselo v novo leto

V 154. številki revije Mehanik in voznik (julij/avgust 2020) smo vam podrobneje predstavili Florjana Koslja-Florota in njegovega blestečega Peterbilta 359. Ker s podobnimi tovornjaki v Ameriki darila prevaža Božiček, je naš sodelavec Emil z Brankom Kolškom (EB timers) pripravil video.

Peterbilt 359 je bil prva velika prodajna uspešnica tega proizvajalca. Model 359 je postal izjemno priljubljen pri samostojnih prevoznikih v ZDA, prav tako pa tudi njegovi nasledniki. Pri Peterbiltu še dandanes ob aerodinamično oblikovanem sodobnem modelu 579 za dolge proge prodajajo tudi enakovreden model klasičnih oblik s sodobno tehniko (389). Slednji v precejčnji meri povzema poteze ikonskega 359. Več boste izvedeli v videu. Če pa bi želeli izvod revije s člankom o peterbiltu, nas kontaktirajte, nekaj jih je v uredništvu še na voljo.

V primeru da bi bil Florjanov 359 rdeče barve, bi si ga gotovo želela sposoditi tako dedek Mraz kot Božiček. Ampak ker je pobarvan v črno-oranžno kombinacijo, ga je vozil le Emil. Vsaka podobnost med njim, Božičkom in dedkom Mrazom pa je zgolj slučajna. Želimo vam srečno izn zdravo novo leto ter varne poti.

Uredništvo in sodelavci revije Mehanik in voznik

Delite