S Volkswagnom na poti do Vizije nič

Porsche Slovenija in Zavod Varna pot sta več kot desetletno sodelovanje pri raznih preventivnih in izobraževalnih aktivnostih zavoda oplemenitila s partnerskim sodelovanjem na področju osveščanja o varnosti v prometu.

V letu 2017 je na slovenskih cestah umrlo 106 oseb, letos pa jih je življenje izgubilo že 86. Pot do končnega cilja, vizije nič smrtnih žrtev na slovenskih cestah, je tako še dolga, doseči pa jo bo mogoče s skupnimi prizadevanji na področju iskanja pozitivnih rešitev, s katerimi je mogoče omiliti tragične posledice prometnih nesreč. To pomeni predvsem aktivnosti na temeljnih področjih varne infrastrukture, varnih vozil, strokovnih in merljivih programov osveščanja in vzgoje, medsebojnih odnosov in zakonodaje ter varnega okolja celovite družbe.

Zaveze, sprejete na državni ravni
Kot so povedali na predstavitvi novega partnerstva, smo v Sloveniji iz anonimnosti številk o žrtvah prometnih nesreč izstopili leta 2007 in pokazali željo, da se tragični podatki s slovenskih cest spremenijo in morajo spremeniti v pozitivno smer. Parlament je vizijo sprejel 23. aprila 2013. Z njenim sprejetjem se odgovornost za ustvarjanje varnega sistema prenaša na slehernega soustvarjalca prometa in uporabnika cest, hkrati pa vizija obvezuje državne organe in organizacije, lokalne skupnosti, institucije in posameznike, da vse svoje odločitve in ravnanja usmerijo k njeni uresničitvi.

Volkswagna za pomoč pri izvajanju delavnic
Danilo Ferjančič, generalni direktor Porsche Slovenija, je ob predaji dveh novih vozil Volkswagen Crafter in Transporter, s katerimi bo Zavod Varna pot lažje izvajal izobraževalne programe in projekte osveščanja o varnosti v prometu, poudaril, da »si ne moremo zatiskati oči pred dejstvom, da mobilnost, kakor pomembna že je za nas, v gospodarskem smislu in pri uresničevanju osebne svobode včasih povzroči tudi veliko žalosti in trpljenja. Tako je takrat, ko govorimo o prometnih nesrečah. Prometne nesreče se žal dogajajo. Na vse dejavnike ne moramo vplivati, smo pa lahko aktivni pri odgovorni uporabi mobilnosti, saj si Porsche Slovenija kot uspešno podjetje in hkrati odgovoren člen družbe želi soustvarjati okolje, ki bo varno in prijazno do prebivalcev, okolja in mobilnosti.« (mkr/foto Porsche Slovenija)

Delite