Še močnejši in hitrejši Porsche 911 Turbo

Po uvedbi modela 911 Turbo S prihaja na trg tudi nova generacija modelov 911 Turbo Coupé in Cabriolet. Z motorjem z močjo 427 kW (580 KM), kar je 30 kW (40 KM) več kot pri predhodniku, obe modelski izvedbi od nič do 100 km/h pospešita v 2,8 s (0,2 s hitreje), s čimer presegata magično mejo 3,0 s. S 750 Nm (dodatnih 40 Nm) navora in brez časovne omejitve za overboost so po zagotovilih konstruktorjev vmesni pospeški še bolj spontani in izvedljivi brez napora.

Pospeški, zmogljivost in navor novega Porscheja 911 Turbo so torej na nivoju prejšnje generacije različice 911 Turbo S. Tudi tukaj za prenos moči skrbi 8-stopenjski menjalnik PDK, ki je posebej prilagojen za modele Turbo. Končna hitrost ostaja nespremenjena: 320 km/h.

Več možnosti individualizacije
Prvič so pri 911 Turbo na voljo tudi opcije, kot so paket športnih elementov ali paket aluminijastih elementov, športno podvozje in športni izpušni sistem. Tako lahko kupci svoje vozilo še bolj prilagodijo individualnim željam.
Šestvaljni bokser motor za 911 Turbo z močjo 427 kW (580 KM) in 3.745 cm3 gibne prostornine ima zdaj simetrično zgrajena VTG-turbopolnilnika z električno krmiljenimi obvodnimi ventili. Skupaj z na novo zasnovanim hladilnikom polnilnega zraka in uporabo piezo vbrizgalnih ventilov prispevajo k dodatnemu izboljšanju lastnosti, kot so odzivnost, zmogljivost, krivulja navora in elastičnost.

Podvozje in karoserija sta postala širša. Z za 42 mm večjo širino koloteka spredaj in novimi 20-palčnimi platišči na pnevmatikah velikosti 255/35 sprednja prema še bolj natančno vodi kolesa. Aktivna regulacija štirikolesnega pogona PTM lahko sedaj na sprednji kolesi prenese še več moči. 21-palčna platišča s pnevmatikami dimenzije 315/30 – en palec večja kot na sprednji premi – in za 10 mm širši kolotek zagotavljajo višjo vlečno silo na aktivno krmiljeni zadnji premi.

Še bolj učinkovit je predelan zavorni sistem, ki je prepoznaven po serijskih rdečih zavornih čeljustih. Sprednja zavorna koluta iz sive litine sedaj v premeru merita 408 mm (+ 28 mm) in imata debelino 36 mm (+ 2 mm). Na zadnji premi sta vgrajena zavorna koluta debeline 30 mm in s premerom 380 mm.

Porsche 911 Turbo kljub športnemu značaju ponuja v kabini veliko udobja in elegance.

Bolj izrazito mišičast športnik
Dizajn modela 911 Turbo je postal še bolj mišičast. Za novo podvozje so karoserijo nad sprednjo premo razširili za 45 mm (na 1840 mm). Novi sprednji pokrov poudarja športnost vozila. Cesto razsvetljujejo serijski glavni LED-žarometi s sistemom PDLS Plus. Na zadnji premi karoserija v širino sedaj meri točno 1,9 m (+ 20 mm). Nadaljnja prepoznavna lastnost novega Porscheja 911 Turbo je izpopolnjena prilagodljiva aerodinamika z uravnavanimi loputami za hladilni zrak spredaj, večjim aktivnim sprednjim usmernikom zraka in bistveno večjim variabilnim zadnjim usmernikom zraka.

Preko odprtin za dovod zraka, ki so značilne za Porsche 911 Turbo, se na stranskem zadnjem delu namesto hladnega zraka vsesava procesni zrak. Hladilnika polnilnega zraka sta sedaj nameščena neposredno v toku zraka pod zadnjim pokrovom. Sklenjeni svetlobni pas z zadnjimi LED-lučmi in nova lamelna rešetka na zadnjem pokrovu s srebrnimi okrasnimi letvami zaokrožata zasnovo zadka. (mpo/foto Porsche)

Prepoznavni obris športniku dviguje utrip navdušencem že 45 let.

 

Delite