Škoda Epiq za vstop v svet elektrike

Škoda Auto je razkrila ime mestnega SUV-križanca z baterijskim električnim pogonom in pokazala oblikovalsko študijo, ki nakazuje ključne poteze novega modela. Škoda Epiq, ki bo predstavljen leta 2025, bo naprodaj za okoli 25.000 evrov.

Novinec bo dolg 4,1 metra, v notranjosti pa bo ponujal veliko prostora za potnike in prtljažnik s prostornino do 490 litrov. Avtomobil bo po besedah predstavnikov tovarne poosebljal suvereni, funkcionalni in pristni novi oblikovalski slog Modern Solid – tako z notranjo kot tudi z zunanjo zasnovo. Dovršeno podobo bo dopolnjevala brezhibna digitalna izkušnja z novimi tehnologijami in asistenčnimi sistemi. Doseg naj bi bil več kot 400 kilometrov.

Klaus Zellmer, predsednik uprave družbe Škoda Auto, je povedal: “Novi Škoda Epiq bo za privlačno ceno ponujal veliko avtomobila in prostorno notranjost ob kompaktnih merah. Naši kupci si želijo veliko izbire, zato širimo našo rastočo ponudbo električne mobilnosti v ta priljubljeni segment. Upam, da prvi napovedniki zasnove vozila jasno kažejo, da bo Epiq blestel s sodobnim dizajnom, z dosegom za vsakodnevne potrebe in z uporabniku prijaznimi tehnologijami – vse pa bo na voljo po dostopni ceni.” (mpo/foto Škoda)

 

Delite