Škoda Kamiq je pravi mestni SUV

Škoda svojo paleto športnih terencev v Evropi razširja s tretjim modelom – Škodo Kamiqom. Po trditvah izdelovalca, podobno kot pri modelih Kodiaq in Karoq, tudi ime Kamiq izvira iz jezika Inuitov, ki živijo na severu Kanade in na Grenlandiji, ter pomeni nekaj, kar popolnoma ustreza.

Hkrati pri Škodi verjamejo, da v rastočem segmentu urbanih SUV-jev Kamiq združuje prednosti SUV-ja, kot sta večji odmik od tal in višji položaj sedenja, ter okretnost kompaktnega avtomobila. Novi Kamiq z emocionalnim dizajnom, najsodobnejšimi asistenčnimi in infotainment sistemi, prostornostjo in številnimi priročnimi rešitvami izpolnjuje zahteve družin in trendovsko naravnanih kupcev.

Škoda Kamiq povzema uspešni oblikovalski slog SUV-modelov Kodiaq in Karoq ter z žarometi, ki so razdeljeni v dva elementa, pri čemer so zgornji element dnevne luči, skrbi za nove optične poudarke.

Urbani SUV temelji na prečni modularni platformi (MQB) in pri dolžini 4.241 mm zagotavlja prostornost, značilno za Škodo. S sodobnimi asistenčnimi sistemi, okolju prijaznimi in učinkovitimi pogoni, najnovejšimi infotainment sistemi in najsodobnejšo povezljivostjo je po prepričanju konstruktorjev povsem pripravljena na izzive današnje mobilnosti posameznikov.

Škoda s Kamiqom v vse bolj priljubljenem segmentu urbanih SUV-jev cilja na novo, mlajšo ciljno skupino, ki jo zaznamujeta sodoben življenjski slog in želja po dogodivščinah.

Odločitev, da bo na voljo le z dvokolesnim pogonom, pa pri Škodi pojasnjujejo z razlago, da je v tem avtomobilskem razredu poleg terenskega videza še posebej pomembna učinkovitost, čemur naj bi ustrezal le prednji pogon. (mpo/foto Škoda)

Delite