Škoda objavlja prve skice prenovljene Octavie

Škoda Auto je objavila skice zunanjosti prenovljene Octavie. Četrta sodobna generacija nadaljuje tradicijo legendarnega modela znamke, ki je od svojega prihoda na trg leta 1996 dosegel več kot sedem milijonov prodanih primerkov. Najnovejša izvedba predstavlja izpopolnjeno zunanjost z novimi žarometi, prenovljenimi odbijači in posodobljeno Škodino mrežo hladilnika. Digitalna svetovna premiera bo 14. februarja.

Sedanja četrta generacija Octavie bo prenove deležna štiri leta po začetku proizvodnje. Model bo še naprej na voljo tako v limuzinski kot v karavanski izvedbi Combi, posodobljena modelska serija pa bo vključevala tudi različici Sportline in RS. Izboljšave vključujejo napredne matrične LED-žaromete druge generacije z novo svetlobno grafiko, ki so bili oblikovani za zagotavljanje vrhunske osvetlitve cestišča. 

Prenovljena Octavia bo nadaljevala uspeh modelske serije – odkar je leta 1996 na trg prišla prva sodobna generacija modela je bilo kupcem predanih več kot sedem milijonov vozil. (mpo/foto Skoda)

Delite