Škoda razkrila notranjost novega modela Scala

Škoda Scala bo svetovni javnosti premierno razkrita prihodnji teden, 6. decembra, v Tel Avivu, že danes pa so objavili prve fotografije notranjosti tega modela, ki oblikovno sledi konceptu Vision RS.

Dober teden pred svetovno premiero Škode Scala so na ogled prve fotografije notranjosti te nove kombilimuzine. Osrednja točka notranjosti modela Scala je 9,2-palčni zaslon, občutljiv na dotik, ki je po besedah Škodinih predstavnikov največji v tem avtomobilskem razredu, obdaja pa ga linija, ki odraža poteze motornega pokrova. Pod zaslonom ta linija ustvarja ergonomski naslon za zapestje, kar olajša upravljanje z njim.

Norbert Weber, vodja notranjega oblikovanja pri Škodi, je povedal: “Škoda Scala je prvi serijski avtomobil z našim novim konceptom notranjosti, ki z novimi barvami in materiali uvaja posodobljen oblikovalski slog. Premierna predstavitev novega koncepta v modelu Scala je prvi korak v oblikovanju nove identitete znamke Škoda – ta bo v enaki meri emocionalna in funkcionalna.”

Gumbi za upravljanje klimatske naprave na centralni konzoli in gumbi za sistem start/stop, izbiro voznih programov in parkirni asistent Park Assist se nahajajo pred ročico menjalnika. Prostor je razkošno odmerjen, armaturna plošča in obloge sprednjih vrat pa vsebujejo površino iz mehke pene s posebno novo zrnato teksturo, ki spominja na kristalaste strukture in bo definirala slog znamke Škoda v prihodnje. (pfi/foto Škoda)

Delite