Škoda Scala ni več skrivnost

Škoda je novinko v ponudbi razkrivala postopoma, sedaj pa ni več skrivnost, saj so končno razkrili vse podrobnosti modela, ki mu napovedujejo lepo prihodnost.

Pri Škodi namreč trdno verjamejo, da Scala z novim značajem, novimi tehnologijami in novim imenom povsem na novo opredeljuje razred kompaktnih avtomobilov. Zato ji pritiče ime Scala, ki izvira iz latinščine in pomeni stopnica ali lestev.

Po besedah predstavnikov znamke model s kompaktnim zadkom združuje emocionalen dizajn, visoko funkcionalnost in najsodobnejšo povezljivost. Je prvi serijski model, ki ga zaznamuje oblikovalski slog, predstavljen pri študiji Vision RS.

V ponudbi bo pet motorjev z razponom moči od 66 kW (90 KM) do 110 kW (150 KM). Trije bencinski motorji TSI z gibno prostornino 1,0 ali 1,5 litra in 1,6-litrski motor TDI ter 1,0-litrski motor G-TEC, ki za pogon uporablja okolju prijazen zemeljski plin (CNG).

Poleg tega Scala nudi visoko raven aktivne in pasivne varnosti, žaromete in zadnje luči s celostno LED-tehnologijo, veliko prostora za prtljago in potnike ter številne »simply clever« rešitve. Model bo na trg prišel v prvi polovici leta 2019.

Škodin predsednik uprave Bernhard Maier je ob predstavitvi dejal: »Z novo Škodo Scalo odpiramo novo poglavje v Škodinem kompaktnem razredu. Je popolna novost, ki v tem razredu postavlja nove standarde na področju tehnologije, varnosti in dizajna. Scala na popoln način uteleša značilnosti Škode, ki jih zaobjema izraz smart understatement (pametna zmernost). Prepričani smo, da ima Scala najboljše možnosti, da za Škodo na novo definira A-segment.« (mpo/foto Škoda)

Delite