Skupina Renault ima nov izobraževalni center

Ob avtocesti med Trebnjem in Novim mestom je zrasel nov sodoben izobraževalni center Skupine Renault za regijo Adriatic. V njemu bodo izobraževali ljudi za prodajo, svetovanje in vzdrževanje vozil znamk Renault, Nissan in Dacia.

Izobraževalni center, v industrijski coni Dolenja vas, kakršnega avtomobilske znamke običajno premorejo le na največjih evropskih avtomobilskih trgih, je edinstven v Sloveniji, pa tudi v celotni regiji Adriatic, ki obsega države nekdanje Jugoslavije. Center je prvenstveno namenjen izobraževanju prodajalcev, svetovalcev in serviserjev vozil znamk Renault, Nissan in Dacia iz vseh držav regije Adriatic.

Center obsega 3.160 kvadratnih metrov in ima 21 zaposlenih.

V delu, ki je namenjen šolanju prodajalcev, so najsodobnejše predavalnice z moderno tehnično opremo, ki omogoča kakovostno spoznavanje z novimi vozili. Za praktično šolanje serviserjev sta na voljo pravi mehanična in karoserijska delavnica s 15 delovnimi mesti in z vsemi potrebnimi orodji za učenje popravila motorjev, elektronike in karoserije, vključno s sodobno lakirnico in mešalnico barv, poseben del pa je posvečen tudi električnim in hibridnim vozilom.

Poseben del je anmenjen tudi izobraževanjem za hibridna in električna vozila.

V istih prostorih delujejo tudi službe za pomoč servisni mreži pri reševanju najtežjih servisnih izzivov, izdajanje homologacij ter klicni center, ki pokriva Slovenijo, Hrvaško in Srbijo.

Novo zaposleni prodajalci, svetovalci in serviserji se bodo v izobraževalnem centru šolali po kakovostnem programu mednarodne Akademije Renault, obstoječi zaposleni pa bodo v tem centru nadgrajevali svoje znanje ter osvajali nove kompetence, ki so še kako pomembne v visokotehnološkem avtomobilskem svetu.

Sodobni tehnični pripomočki zagotavljajo učinkovitejše izobraževanje.

Teoretičnega in praktičnega dela šolanja se bodo po vnaprej določenem programu udeleževali vsi prodajalci in serviserji iz prodajno-servisne mreže Renault, Nissan in Dacia. Šolanja bodo izvajali posebej izšolani inštruktorji, ki so specialisti za posamezna področja. Za vsak nov model avtomobila so se ti inštruktorji pod vodstvom razvojnih inženirjev izobraževali v Franciji. (mkr/foto mkr)

Delite