Slovenski avto leta 2020 je Renault Clio

Novi Renault Clio si je v finalu izbora priboril laskavi naslov Slovenski avto leta 2020. Tekmeci v finalu so bili še Opel Corsa, Mazda CX-30, Škoda Kamiy in Volkswagen T-Cross.

Izbor poteka že vse od leta 1993 po ustaljenem vzorcu: bralci, gledalci in poslušalci sodelujočih medijev s svojimi glasovi odločijo, katerih pet novih modelov se bo uvrstilo v finale, tam pa potem novinarji in uredniki več slovenskih medijev s svojimi glasovi dokončno izberejo zmagovalca.

V tokratnem glasovanju smo bili priče izjemno usklajenemu mnenju tako splošne javnosti kot tudi predstavnikov medijev. Tako bralci kot skorajda vsi mediji (razen enega) so namreč Renaultu Clio podelili največje možno število točk in je z velikim naskokom premagal vso konkurenco ter postal Slovenski avto leta 2020.

Po zmagi so predstavniki Renaulta poudarili, da so ponosni, da je Renault Clio izdelek slovenske tovarne Revoz. Nazivu »slovenski avto« pa lahko sedaj dodajo še naziv »Slovenski avto leta 2020«!
Slovenski avto leta je Renault Clio postal v svoji najnovejši, peti generaciji modela, ki je že presegel 15 milijonov prodanih primerkov. Od prve predstavitve leta 1990 je Clio postal prodajna uspešnica Skupine Renault širom sveta. Clio je bil večkrat najbolj priljubljeni avtomobil v Franciji kot katerikoli drug model, od leta 2013 pa je tudi vodilni avtomobil segmenta B v Evropi.

Novi Clio s petimi zvezdicami Euro NCAP nadaljuje tudi tradicijo izjemno varnega in svojemu času prilagojenega avtomobila. Konzorcij Euro NCAP mu je tako že podelil priznanje za najvarnejši mali mestni avtomobil, saj je dobil najvišjo varnostno oceno z rezultati na najvišji ravni ne glede na razred.

Z zelo dinamičnimi voznimi lastnostmi, lego na cesti in visoko ravnijo kakovosti od zasnove pa vse do serijske izdelave se lahko novi Clio pohvali, da gre zagotovo za najboljšega Clia doslej. (mpo/foto SAL Uroš Modlic)

Delite