STAHLGRUBER tudi v Žalcu zagotavlja popolno storitev

Podjetje STAHLGRUBER je v Sloveniji prisotno že kar nekaj let. Do sedaj je prodajna mreža štela le tri poslovalnice: v Ljubljani, Mariboru in Grosupljem. Zaradi nenehne rasti tako prometa kot tudi povpraševanja po izdelkih ter želje zadovoljiti povpraševanja kupcev se je podjetje odločilo za širitev in konec meseca maja odprlo novo prodajno hišo v Žalcu.

Objekt, v katerem je prodajna hiša, je zelo moderen in sodobno opremljen, grajen po zahtevah in visokih standardih podjetja STAHLGRUBER. V novi poslovalnici je približno 800 tekočih metrov regalnih in odlagalnih površin, na katerih je trenutno več kot 10.000 različnih izdelkov, ki so stalno na zalogi, številka pa se nenehno povečuje; so iz asortimaja podjetja, ki obsega preko 500.000 različnih artiklov.

Z dobro založenim skladiščem v Žalcu so ponudbo še bolj približali kupcem v okolici.

Žalec je odlično izhodišče
Za novo poslovalnico je podjetje STAHLGRUBER iskalo primerno lokacijo v celjski regiji, ki bi omogočila logistično razbremenitev osi med Ljubljano in Mariborom. Priložnost se je pokazala v Žalcu in ker se ta kraj nahaja praktično na sredini med Ljubljano in Mariborom ter hkrati predstavlja odlično izhodišče tako na sever kot jug, je bila odločitev na koncu dokaj enostavna. Ravno ta strateška lokacija Žalca je na koncu prevladala nad večjim in na prvi pogled morda privlačnejšim Celjem.

Popolna ponudba za kupce
Poleg manjše poslovalnice v Grosupljem, ki služi predvsem za servisiranje lokalnih potreb, v vseh ostalih poslovalnicah, torej v Ljubljani, Žalcu in Mariboru, podjetje STAHLGRUBER nudi celotno storitev oziroma ponuja kompleten asortima, ki ga premore. Na teh lokacijah ima lokalna skladišča, ki se dnevno polnijo in so povezana s centralnim skladiščem v Nemčiji. Poudarek je tako na trgovini na debelo ter distrubuciji produktov v širši okolici, poleg skladišča pa so na vseh lokacijah tudi trgovine, namenjene maloprodaji za končne kupce.

Kupci lahko v poslovalnicah najdejo tako rekoč vse, kar potrebujejo za delo v delavnici ter servisiranje avtomobilov.

V vseh poslovalnicah podjetja STAHLGRUBER je mogoče izbirati med izdelki širokega nabora originalom enakovrednih rezervnih delov. V ponudbi so zavore in podvozje, električna in elektronska oprema, karoserije, luči, laki in dodatki za lakiranje, oprema za motorje in izpušno tehniko ter termične sisteme, priprave za servisiranje pnevmatik, delavniška oprema, kakovostno orodje, maziva in kemikalije, dodatki ter razen potrošni material.

Poleg rezervnih delov pa lahko kupci v poslovalnicah kupijo tako rekoč vse, kar potrebujejo za delo v delavnici ter servisiranje avtomobilov: opremo za delavnico, delovna oziroma zaščitna oblačila, rezervne dele, čistila, celo WC papir.

Za kupce je poslovalnica v Žalcu odprta od pon-pet od 07:00–18:00 ure, v soboto pa od 08:00-12:00 ure.

STAHLGRUBER je član velike mednarodne družine
Po temeljitem pregledu strateških možnosti se je vodstvo podjetja Stahlgruber Otto Gruber AG odločilo za prodajo podjetja Stahlgruber GmbH, ki je eden izmed vodilnih veletrgovcev avtomobilskih delov v Evropi podjetju LKQ Corporation (LKQ Corp.), vključno z vsemi nacionalnimi in mednarodnimi hčerinskimi podjetji.
S prodajo podjetja STAHLGRUBER podjetju LKQ Corp. naj bi se zagotovilo, da ostane podjetje STAHLGRUBER tudi v prihodnje uspešno in strateško pozicionirano. Pri izbiri strateškega in dolgoročnega vlagatelja je bila ena od glavnih odločitev tudi dobro počutje zaposlenih.

»Z združitvijo z LKQ Corp. lahko podjete Stahlgruber ohrani svoj izjemen tržni položaj na evropskem trgu z avtomobilskimi rezervnimi deli in se širi naprej.«
Heinz Reiner Reiff, CEO (Chief Executive Officer) Stahlgruber Otto Gruber AG

»STAHLGRUBER je v preteklosti dokazal nadpovprečno rast v primerjavi s trgom in zaradi odličnega ugleda idealno ustreza naši korporativni kulturi. Prepričani smo, da bomo z združenimi močmi uspeli zgraditi ogromno vrednost za naše kupce in delničarje ter realizirati potencial rasti za celotno skupino.“
Dominick Zarcone, predsednik in izvršni direktor (CEO) LKQ Corporation

(Stahlgruber/foto Stahlgruber)

 

Delite