Svoje moči so okrepili z gospodarskimi vozili MAN

Gorenjska gradbena družba je bogatejša za tri nova vozila MAN TGS 18.500 4×4 BLS. V letu 2018 družba pričakuje še pet novih vozil MAN TGS 35.500 8X4 BB s tristranim prekucnikom Meiller in opremo za zimsko službo.

Po besedah Aleša Prevodnika iz Gorenjske gradbene družbe so se za nakup tovornih vozil MAN odločili zaradi njihove zanesljivosti, robustnosti in vzdržljivosti. »Ponosni smo, da lahko našim strankam ponudimo transportne rešitve za vsako prevozno nalogo, ki jo zahteva specifičnost gradbenega sektorja. MANove dolgoletne izkušnje na tem področju, velika zanesljivost, robustnost in učinkovitost naših vozil, pa tudi razpoložljivost številnih različic, ki omogočajo enostavno in ekonomično montažo nadgradnje, nam omogočajo, da ostajamo prva izbira naših strank,« je ob primopredaji vozil pojasnil Claus Wallenstein, direktor podjetja MAN Truck & Bus Slovenija.

Rast gradbenega sektorja se odraža tudi skozi povečano prodajo in povpraševanje po vozilih za gradbeništvo. MAN ima sicer med ponudniki tovornih vozil za gradbeništvo s trenutnim 40-odstotnim tržnim deležem vodilno mesto. Največ povpraševanja je po prekucnikih MAN TGS 26.500 6X4 BL.

MAN TGX je odpeljal v Idrijo
Svoje moči pa so okrepili tudi pri idrijskem podjetju TIR, in sicer so ob svoji 25. letnici predstavili novo podobo flote tovornjakov z zanimivim videzom. Zunanja podoba nadgradnje je nastala v sodelovanju s tamkajšnjim rudnikom živega srebra. Zadnjo pridobitev v njihovem voznem parku predstavlja MAN TGX 26.500 6×2-2 LL z nadgradnjo in prikolico Schmitz CargoBull. Poganja ga motor 500 KM Euro 6c z avtomatskim menjalnikom in retarderjem. Za še večjo stroškovno učinkovitost pa je opremljen s paketom EfficientLine 3 s funkcijo MAN EfficientCruise. Varnost in udobje ob tem zagotavljata paket MAN Plus ter MAN Media z navigacijo.

Po Evropi z avtobusom leta 2018 MAN Lion’s Coach
Pri podjetju Bisstour, ki ponuja turistične prevoze po Evropi, pa so prevzeli avtobus leta 2018 po mnenju revij Mehanik in voznik ter Transport & logistika – MAN Lion’s Coach.
Za nakup avtobusa so se odločili zaradi njegove stroškovnega učinkovitosti, modernega videza, izpostavili pa so tudi udobje in varnost, ki sta za potnike ključna. Podjetje Bisstours je bilo ustanovljeno leta 2002, v Sloveniji pa je podjetje prisotno od leta 2008. Podjetje vse od svoje ustanovitve sodeluje z znamko MAN.
Podelitve se je udeležila tudi prva slovenska lastnica nagrajenega avtobusa MAN Lion’s Coach Nataša Planinšek iz podjetja N.M. Bus, ki je s svojo novo pridobitvijo v voznem parku izjemno zadovoljna. (pfi/foto MAN)

Delite