Tako je videti novi Renault Clio

Nestrpno smo čakali na predstavitev novega Clia; Renault nam je najprej predstavil njegovo notranjost, zdaj pa so razkrili še zunanjost tega priljubljenega malčka. Gre za peto generacijo, v nekaj manj kot tridesetih letih, kolikor je na trgu, pa so jih prodali kar petnajst milijonov. Podrobnosti o notranjosti nove generacije si lahko preberete tukaj, tokrat pa vam razkrivamo, po čem je prepoznavna zunanja podoba novega Clia.

Nekoliko večja je maska, prednji odbijač z osrednjo odprtino je bolj vpadljiv. Čeprav je sicer v navadi, da nova generacija tudi nekoliko »zraste«, pri Cliu tokrat ni tako; je namreč za 14 mm krajši od predhodnika, a kot zagotavljajo pri Renaultu, je znotraj kljub temu prostornejši. Karoserija je nekoliko nižja, in sicer do 30 mm, moderno podobo pa bodo zaokrožili še detajli, kot je radijska antena v obliki plavuti morskega psa, luči z izključno svetilnimi diodami ipd.

Nova generacija Clia bo na voljo v enajstih barvnih odtenkih; tri barve karoserije so povsem nove, in sicer kunje rjava, modra Céladon ter oranžna Valencia. Od spredaj bo novi Clio med drugim prepoznaven tudi po žarometih, ki bodo že serijsko (tudi v okviru osnovne opreme) na voljo izključno s svetilnimi diodami, ljubitelji znamke Renault pa bodo takoj prepoznali svetlobni pečat v obliki črke C, ki je značilen za to francosko znamko.

Enako kot žarometa spredaj so tudi luči zadaj bolj izrazne in vključujejo svetlobni pečat v obliki črke C s posebnim globinskim učinkom. Tretja zavorna luč, daljša in ožja, je vgrajena v zgornji rob okna zadaj.

Prtljažnik bo odslej še bolj praktičen, saj so mu namenili več prostora, in sicer je z okroglih 300 zrasel na kar 391 litrov, kar je največ v tem razredu. Dvojno dno poenostavi vsakdanje nakladanje, ob zloženih zadnjih sedežih pa nastane ravno dno.

O motorjih za zdaj še ni informacij, je pa jasno, da bo v ponudbi dinamična različica opreme R.S. Line, medtem ko bo najvišji nivo opreme zastopala različica z oznako Initiale Paris, znana že iz drugih modelov znamke Renault. (pfi/foto Renault)

Delite