Teslin pripomoček, ki bo všeč zlasti lastnikom psov

Znamka vozil Tesla je predstavila koristen sistem, ki bo razveselil predvsem hišne ljubljenčke in njihove lastnike, ki svoje štirinožce prevažajo v vozilih.

Sistem se imenuje Dog Mode, gre pa za način delovanja vozila, ko je le-to parkirano. Še posebej koristen bo v vročih dneh, ki se nam vse bolj približujejo, saj bo lahko lastnik svojega ljubljenčka brez skrbi pustil v vozilu.

V Dog Modu namreč deluje klimatska naprava, obenem pa je na osrednjem info zaslonu prikazana trenutna temperatura v vozilu. Pa ne zato, da bi lahko bil z njo seznanjen kuža, temveč da bodo lahko ta podatek videli mimoidoči, ki bi jih morebiti zaskrbelo počutje štirinožca. Poleg notranje temperature je izpisano tudi obvestilo, ki sporoča, da je pes na varnem, saj je vključen Dog Mode.

V primeru, da bi kapaciteta baterije padla na zgolj 20 %, bo sistem o tem obvestil lastnika vozila, in sicer mu bo poslal sporočilo na njegov pametni telefon. Poleg omenjenega pripomočka je Tesla predstavila še nekaj drugih novosti, med drugim varnostni sistem nadzora vozila Sentry in še nekaj drugih. (pfi/foto Tesla)

 

Delite