Toyota bo v Parizu prestavila Corollo Touring Sports

Svetovna premiera nove Toyote Corolle v podaljšani različici, ki so ji nadeli ime Touring Sports, bo na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu (od 4. do 14. oktobra 2018).

Po tem ko so kompaktni športni model s petimi vrati predstavili spomladi v Ženevi, bodo zdaj dodali še novega člana družine, ki je namenjen zlasti tistim, ki iščejo vsestranski avtomobil.

Corolla Touring Sports, ki je bila razvita v Evropi, bo na voljo z 1,2-litrskim bencinskim motorjem ter tudi v hibridni različici, v kombinaciji elektromotorja z 1,8- ali 2,0-litrskim bencinskim motorjem. Ker je težišče vozila precej nizko, lahko vozniki pričakujejo več dinamike v vožnji kot pri predhodniku.

Odvisno od ravni opreme bo mogoče Corollo Touring Sports naročiti s tridimenzionalnim osrednjim zaslonom, dvižnim prikazovalnikom podatkov (t. i. head-up display), vrhunskim zvočnim sistemom in z brezžično funkcijo polnjenja pametnega telefona.

Z medosno razdaljo 2,70 metra ta Toyota obljublja dobrih devet centimetrov več razdalje med sprednjimi in zadnjimi sedeži kot predhodnik Auris Touring Sports. V zadku je prtljažnik s prostornino 598 litrov. (pfi/foto Toyota)

Delite