Toyota Corolla Cross dopolnjuje ponudbo

Na slovenski trg prihaja nova Corolla Cross, uporaben družinski športni terenec segmenta C-SUV, ki dopolnjuje paleto družine Corolla. Pri Toyoti poudarjajo, da vključno z novo različico ponujajo najbolj pisano paleto športnih terencev na trgu. Z novo športnoterensko različico, ki se pridružuje kombilimuzinski, limuzinski in karavanski različici, pa po novem obstaja Corolla prav za vsakogar.

Corolla Cross je zasnovana na temeljih filozofije TNGA, katere preverjena platforma GA-C omogoča nadgradnjo lastnosti, zaradi katerih je Corolla že več desetletij globalna uspešnica. Corolla ostaja najbolje prodajani avtomobil na svetu, v 55 letih je bilo predstavljenih 12 generacij, skupna prodaja pa presega 50 milijonov primerkov.

Novi model prinaša tudi napredek na področjih hibridne zmogljivosti, digitalnih tehnologij in varnostnih sistemov. Varnostni paket T-Mate ponuja najnovejšo generacijo sistema Toyota Safety Sense (TSS), katerega funkcije je prvič mogoče posodabljati po zraku. Poleg tega so na voljo tudi številni drugi aktivni sisteme za pomoč pri vožnji in parkiranju. Vsi ti sistemi omogočajo preprostejšo in varnejšo vožnjo ter ponujajo zaščito vseh potnikov v vozilu in drugih udeležencev v prometu.

Corolla Cross je tudi prvi model, ki ga poganja peta generacija hibridne električne tehnologije znamke Toyota, ki zagotavlja še več moči in večjo učinkovitost. Pogonski sklop – na voljo je z 1,8- in 2,0-litrskimi hibridnimi bencinskimi motorjem – je prilagojen evropskim voznim scenarijem, poleg tega pa ponuja bolj naravno razmerje med stopalko za plin in pospeševanjem avtomobila. 1,8-litrska različica ima pogon izključno na sprednji kolesi. 2,0-litrski ponuja možnost pametnega štirikolesnega pogona AWD-i, ki je bil nadgrajen z zmogljivejšim (40 KM in 84 Nm) zadnjim elektromotorjem, ki zagotavlja še bolj varno delovanje pri zavijanju in speljevanju na površinah s slabšim oprijemom.

Prodajni strategi poudarjajo, da je Corolla Cross primarno namenjena mladim družinam, ki iščejo praktično in vsestransko vozilo, s katerim je preprosto živeti vsak dan. Zunanjost daje videz robustnega športnega terenca, medtem ko je notranjost svetla in odprta. Prtljažnik je prostoren in oblikovan za preprost dostop.

Prvič je na voljo novi 31,24-centimetrski (12,3-palčni) povsem digitalni kombinirani voznikov merilnik (standardno pri vseh različicah), katerega videz pa je mogoče spreminjati in prilagajati. Podobno je na voljo tudi novi multimedijski sistem Toyota Smart Connect, ki je še odzivnejši. Del standardne opreme so tudi 26,67-centimetrski (10,5-palčni) zaslon, ki je občutljiv za dotik, dostop do povezanih storitev in preprosta integracija pametnega telefona.

Cenovna lestvica se na slovenskem trgu začenja pri 32.900 evrih za 2,0-litrski hibrid s sprednjim pogonom. Ob začetku prodaje bo na voljo le hibridna različica z 2,0-litrskim motorjem, kasneje naj bi sledila še tista z 1,8-litrskim motorjem. (mpo/foto Toyota)

 

 

Delite