Toyota Corolla je bila deležna posodobitve

Toyota je predstavila posodobljeno razičico legendarnega modela Corolla, ki skozi 12 generacij ostaja osrednji model v globalni ponudbi podjetja in ima status majbolje prodajanega modela na svetu. 

Njen položaj drugega najbolje prodajanega modela leta 2022 v evropskem C segmentu vozil za kompaktne in srednje velike modele je še utrdila uvedba pete generacije Toyotine hibridne električne tehnologije – 1,8- in 2,0-litrskih elektrificiranih pogonskih sklopov, ki ponujajo več moči in zabavnejšo vožnjo, vendar z izboljšano učinkovitostjo.

Novi modeli so po besedah predstavnikov tovarne serijsko opremljeni z najnovejšim večpredstavnostnim sistemom, ki se hitreje odziva in nudi večjo funkcionalnost, ter povsem digitalnim, prilagodljivim 12,3-palčnim kombiniranim instrumentom na armaturni plošči.

Napredek so dosegli tudi pri sistemih aktivne varnosti in pomoči vozniku Toyota Safety Sense z novimi in izboljšanimi funkcijami, ki prepoznajo različne vsakodnevne nevarnosti pri vožnji in vozniku pomagajo, da se jim izogne. Varnostne in večpredstavnostne funkcije ne morejo zastareti, saj se programska oprema brezžično posodablja prek modula za prenos podatkov.

Omenjene spremembe se dopolnjujejo z osveženimi oblikovnimi podrobnostmi zunanjosti in notranjosti, vključno z novim dizajnom platišč, žarometi, barvnimi možnostmi in oblazinjenjem.

Konkurenčnost Corolle pa je po mnenju prestavnikov izelovalca še toliko večja, saj je edina v svojem razredu, ki kupcem ponuja možnost izbire polnega hibridnega električnega pogona. Tako omogoča povsem električno vožnjo brez izpustov ter manjšo porabo goriva in nizke emisije, kar je za današnje stranke ključnega pomena.

Nova Corolla bo v Evropi naprodaj v prvem četrtletju leta 2023, datumi pa se razlikujejo glede na posamezni trg.

Peta generacija hibridnega sistema
Srce nove Corolle je peta generacija Toyotine popolnoma hibridne električne tehnologije s samodejnim polnjenjem. Natančen inženiring in nova oblika zagotavljata boljšo vozno izkušnjo, večjo zmogljivost in izboljšano učinkovitost. Spremembe vključujejo nov dizajn nadzorne enote sistema in menjalnika, zmogljivejšo litij-ionsko baterijo in umerjanje, s čimer vožnja postane izjemno doživetje s tesnejšo povezavo med voznikovo uporabo stopalke za plin in prenosom pogonske moči.

Corolla je na voljo z 1,8- in 2,0-litrskimi pogonskimi sklopi. Skupna moč 1,8-litrskega motorja je 140 KM (DIN)/103 kW, s čimer se je pospešek od 0 do 100 km/h izboljšal za 1,8 sekunde in sedaj znaša 9,1 sekunde. Kljub povečani zmogljivosti so emisije CO2 nižje za 2 g/km in znašajo 100 g/km. Pri 2,0-litrskem sistemu se je skupna moč povečala na 196 KM (DIN)/144 kW, pospešek od 0 do 100 km/h pa se je izboljšal za pol sekunde in je sedaj 7,4 sekunde. Pri kombinirani vožnji se je vrednost emisij CO2 zmanjšala za 12 g/km na 98 g/km.

Pri snovanju pete generacije svoje popolnoma hibridne električne tehnologije, so natančno preučili vse glavne sestavne dele sistema, da bi ugotovili, kako zmanjšati njihovo velikost in težo. Povečanje moči tako ni šlo na račun učinkovitosti ali zanesljivosti.

Nova nadzorna enota sistema (PCU) pomaga zmanjšati raven električnih izgub v sistemu (–14 % pri 1,8-litrskem in –6 % pri 2,0-litrskem motorju) in ohraniti majhno porabo goriva. Enota ima nov obojestranski hladilni sistem in deluje pri višji frekvenci, kar zmanjšuje njeno raven hrupa.

Nadzorna enota PCU je nameščena neposredno nad novim menjalnikom, ki ima kompakten ter zmogljiv motor-generator z novimi sestavnimi deli, ki zmanjšajo porabo goriva in izboljšajo dinamično zmogljivost. Z novo metodo statorskega navitja je motor manjši. Celoten menjalnik je zaradi uporabe novih materialov 15 % lažji ter uporablja nove, kompaktne in visokozmogljive pogonske motorje.

Uporaba olja z nizko viskoznostjo zmanjšuje notranje trenje in prispeva k vsestranskemu izboljšanju učinkovitosti. Med podrobnejšimi izboljšavami so tudi manjši zobniki s popravljenimi profili zob za večjo stično površino ter manjši in lažji diferencial.

Nova litij-ionska hibridna baterija pa je še en primer, kako je Toyoti uspelo povečati zmogljivost enote, ki je manjša in lažja od tiste, uporabljene v prejšnjih Corollah. Teža je za 14 % manjša, moč pa za 14 % večja. Življenjska doba baterije je daljša, njeno delovanje pa tišje, zahvaljujoč novemu hladilnemu sistemu. Zaradi kompaktnih mer so jo v celoti namestili pod zadnje sedeže, brez izgube prostora v prtljažniku. (mpo/foto Toyota)

Delite