Toyota Corolla sedan GR je športnica

Toyota je predstavila Corollo Sedan v izvedbi GR Sport, ki ji zagotavlja še dodatno mero športnosti in dinamične ostrine. S tem se pridružuje kombilimuzini in različici Touring Sports, ki sta že na voljo v izvedbi GR Sport.

Tudi limuzino odlikujejo atraktivni dekorativni elementi na zunanjosti in v notranjosti vozila, poleg tega pa še posebne obloge, športna platišča in sedeži.

Modeli GR so navdahnjeni z živimi barvami ekipe Toyota Gazoo Racing in s tem elegantni štirivratni limuzini dodajo pridih mladostne dinamike. Športna limuzina bo prvi model GR Sport, ki bo na voljo na trgih vzhodne Evrope, prodajni strategi pa računajo predvsem na mlajše kupce.

Manj kroma in več črne barve
Kromirane dekorativne elemente so nadomestili detajli v izvedbi “piano black”. V tej obdelavi so izvedeni zračnik motorja, pokrovi ogledal, srednji stebrički in pragovi, ki poudarjajo nizko težišče avtomobila.
Črna so tudi platišča, ki so okrašena z rdečim zaščitnim znakom GR. Na voljo so v 17 in 18-palčni izvedbi, obe pa ponujata deset krakov.

Dinamični značaj poudarja zadnji spojler, ki je obarvan v barvo karoserije. Znak GR Sport pa razkriva, da gre za športno različico Corolle Sedan. Na voljo je tudi nova barva Dynamic Grey. Sicer pa je možno izbirati med osmimi barvami, izmed katerih jih je sedem (tudi Dynamic Grey) možno kombinirati s črno streho. To je sploh prvič, da je Corolla Sedan na voljo v dvobarvni različici.

Dinamična zasnova avtomobila se kaže tudi v njegovi notranjosti. Stropna obloga je odeta v črno tkanino. Volan je oblečen v perforirano usnje, opremljen je z aluminijastimi dekorativnimi elementi in zaščitnim znakom GR Sport.

Sprednji sedeži so atraktivnega videza in po besedah konstruktorjev zagotavljajo odlično oporo pri dinamični vožnji skozi ovinke. Oblečeni so v atraktivno kombinacijo črne tkanine in visoko-kakovostnega sintetičnega usnja. Za kontrast pa skrbijo rdeči in beli šivi, ki ustvarjajo dirkaški vtis TOYOTA GAZOO Racing. Enaka barvna kombinacija je uporabljena tudi na zadnjih sedežih.

V Slovenijo prihaja januarja 2021
Novi model bo na voljo z 1,8-litrskim hibridnim pogonskim sklopom in 1,6-litrskim bencinskim motorjem. Proizvodnja se začne novembra 2020, kar pomeni, da bo Corolla Sedan GR SPORT na voljo od januarja 2021 naprej. V Sloveniji samo v hibridni različici. (mpo/foto Toyota)

Delite