Toyota, izdelana iz pol milijona lego kock

 

Avstralski mojster v sestavljanju lego kock je za Toyoto Camry v naravni velikosti porabil približno 900 ur časa in več kot pol milijona kock.

Ryan “The Brickman” McNaught je eden od zgolj 14 certificiranih strokovnjakov Lego na svetu ter hkrati edini, ki prihaja z južne poloble in se lahko pohvali s tem laskavim nazivom. Da bi pokazal, kaj zna, se je odločil iz lego kock zgraditi repliko priljubljene Toyotine limuzine, modela Camry.

Toyoto je sestavljal celih osem tednov, za igro s kockami pa je ob tem porabil nekaj več kot 900 ur. Kot so izračunali pri Toyoti, je to 40-krat več časa, kot ga potrebujejo sami, da izdelajo pravo vozilo. Avtomobil iz lego kock pa je hkrati tudi težji od pravega, in sicer za približno 400 kilogramov, kar pomeni, da tehta okrog dve toni. Vozilo, izdelano iz lego kock, ima tudi nekaj zanimivih podrobnosti, kot so delujoče sprednje in zavorne luči ter logotip znamke spredaj in na zadnjem odbijaču.

Camry je ena od 40 stvaritev, izdelanih iz lego kock, ki si jih je mogoče te dni (21.–29. marec) ogledati na razstavi Brickman awesome exhibition v Melbournu. (pfi/foto Toyota)

 

Delite