Toyota uvaja peto generacijo hibridnega pogona

Toyota Motor Europe napoveduje začetek proizvodnje pete generacije hibridnega pogonskega sistema, s katero bodo opremljali novo Corollo. Najnovejše nizkoemisijske pogonske sklope bodo izdelovali v tovarnah znamke Toyota na Poljskem (TMMP), v Veliki Britaniji (TMUK) in Turčiji (TMMT).

Že pred začetkom proizvodnje hibridnih motorjev in menjalnikov pete generacije je bilo posodobljenih sedem proizvodnih linij. V ta namen so pri TME v tovarno na Poljskem vložili 77 milijonov evrov, v tovarno v Veliki Britaniji pa 544.000 evrov.

V tovarni TMMP proizvajajo hibridne električne menjalnike, vključno z generatorjem MG1 in pogonskim elektromotorjem MG2, ki predstavljata pomembna sestavna dela hibridnega pogonskega sklopa. Menjalniki bodo skupaj z novim 1,8-litrskim bencinskim motorjem, proizvedenim v tovarni TMUK, sestavljali peto generacijo hibridnega električnega pogonskega sklopa.

Peto generacijo hibridne tehnologije znamke Toyota odlikujejo lažji, bolj kompaktni in bolj zmogljivi elektromotorji. Te izboljšave povečujejo razmerje električnega pogona v hibridnem sistemu. Zaradi izboljšanih kalibracij motorja ima vozilo večjo moč, boljšo splošno zmogljivost in še boljše vozne lastnosti, nižje so tudi emisije CO2 in poraba goriva. Skupna moč hibridnega pogonskega sistema z 1,8-litrskim motorjem znaša 140 konjskih moči, kar za 1,7 sekunde skrajšuje čas pospeška od 0 do 100 km/h, ki po novem znaša 9,2 sekunde. (mpo/foto Toyota)

Novo generacijo hibridnega pogona bodo najprej vgradili v Corollo.

 

Delite