Trije novi terenci Dacia Duster za gorske reševalce

Znamka Dacia je tudi letos podprla delo slovenskih gorskih reševalcev – v enoletno brezplačno uporabo so jim predali tri nove terence Duster.

Za uspešen in hiter odziv na klic na pomoč potrebujejo gorski reševalci zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. Terenska vozila Dacia Duster s štirikolesnim pogonom, ki so jih prejeli v enoletno brezplačno uporabo, jim bodo pri tem brez dvoma v veliko pomoč.

»V preteklih štirih letih smo se z uporabo Dusterjev osebno prepričali, da je Dacia Duster kljub ugodni ceni čisto pravi terenec. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje samemu kraju nesreče. S tem se močno skrajša čas, ki je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer pa prav hitrost lahko odloča o preživetju,« pojasnjuje pomembno vlogo ustreznih vozil pri njihovem delu predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Janez Rozman. »Zaradi zanesljivega delovanja so reševalci tri lanskoletne Dacie odkupili, sodelovanje pa letos nadaljujemo s tremi povsem novimi Dusterji, ki nam bodo leto dni pomagali pri našem delu v slovenskih gorah,« še dodaja Rozman.

Nova tri vozila Dacia Duster Prestige 1,5 dCi 110 4×4 bodo delovala v okviru Gorskih reševalnih služb Radovljica, Jesenice in Rateče.

Znamka Dacia je letos predstavila novo generacijo svojega paradnega modela Duster. Prenovljeni model je za enako ceno postal udobnejši, modernejši in je na voljo z več opreme, po drugi strani pa je v izvedenki s štirikolesnim pogonom še vedno kleni terenec, primeren za uporabo na vseh vrstah vozišč in izven njih.

Dacia in Gorska reševalna zveza Slovenije letos nadaljujeta zdaj že tradicionalno pot poglobljenega sodelovanja, ki temelji na skupnih vrednotah znamke Dacia in gorskih reševalcev. »Vsekakor si vsi želimo, da bo pomoči potrebnih v slovenskih gorah čim manj. Če bi do nesreče prišlo, pa smo lahko ponosni ob zavedanju, da nad nami bdi preko 800 prostovoljnih gorskih reševalcev, ki so svoj prosti čas posvetili reševanju življenj v najzahtevnejših naravnih okoljih,« so še zapisali predstavniki Dacie. (pfi/foto Dacia)

Delite