Unior – Znamka za mojstre praznuje

Med slovenskimi poklicnimi mojstri boste težko našli takega, ki ne pozna Uniorjevega ročnega orodja, saj je sinonim kvalitete, trajnosti in uporabnosti.

Zgodovina Zreškega podjetja, ki letos praznuje svojo stoto obletnico obstoja, izgleda skoraj kot pustolovski roman. Po stotih letih razburkane zgodovine danes v Sloveniji zaposlujejo 1850 ljudi, kar jih uvršča med deset največjih slovenskih podjetij, zelo prepoznavni pa so tudi v tujini.

Program Ročno orodje Unior se uvršča med pet največjih proizvajalcev ročnega orodja v Evropi.

Ročno orodje ter Strojegradnja
Danes Unior sestavljajo trije proizvodni programi: Odkovki, Ročno orodje ter Strojegradnja. Najprej se je razvil program Odkovki, s katerim se danes Unior uvršča med tri največje kovačnice v Evropi izdelki pa so namenjeni predvsem avtomobilski industriji, saj izdelujejo krmilne mehanizme za osebna vozila, nosilne dele podvozij, ojnice ter odkovke, ki so namenjeni izdelovanju ročnega orodja.

V domala vsakem avtomobilu, proizvedenem v Evropi v zadnjih desetih letih, boste našli dele proizvedene v Uniorju! Iz programa Odkovki, ste se sčasoma razvila še programa Ročno orodje ter Strojegradnja. Četudi gre za tri ločene programe, so med seboj tesno povezani in se dopolnjujejo, oziroma delujejo v sinergiji.

S svojo mednarodno mrežo Unior danes svoje izdelke prodaja v več kot 120. državah po vsem svetu.

Ročno orodje UNIOR – znamka za mojstre
Program Ročno orodje je blagovno znamko Unior ponesel v svet in trg osvojil že konec šestdesetih let prejšnjega stoletja. Da Unior pravzaprav temelji na proizvodnji ročnega orodja, govori že ime podjetja, ki je skovanka besed UNIverzalno ORodje. Danes program ročnega orodja obsega več kot 5500 različnih, visoko kakovostnih izdelkov. Ker v podjetju prisegajo na inovativnost, po njihovem ročnem orodju povprašujejo predvsem profesionalni uporabniki, povečini mehaniki, ki na prvo mesto postavljajo kvaliteto, priročnost ter trajnost.

Unior se ponaša s prvovrstnim orodjem za popravilo in vzdrževanje avtomobilov, motorjev ter izdeluje tudi posebna orodja za popravilo letal ter z inovacijami v razvoju postaja vodilni proizvajalec na področju kolesarskega orodja. Veliko vlagajo v razvoj RFID orodij. Večina sodobnih mehaničnih delavnic je opremljena še z Uniorjevimi modularnimi pulti, ki so postavljivi glede na velikost in potrebe delavnice. Sistem SOS vložkov zagotavlja hitro preglednost in učinkovitost.

Od izdelave prvih kosov orodja, ki so nastajali v preprostih in skromnih kovačnicah, se današnja proizvodnja bistveno razlikuje. Za izdelavo uporabljajo vrhunske materiale, kot sta krom in vanadijevo jeklo, ki orodju zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Ročno orodje modelirajo s pomočjo sodobnih računalniških programov. Izdelujejo ga na najsodobnejših računalniško krmiljenih strojih za termično, mehansko in površinsko obdelavo materialov ter zaščito izdelkov.

Pri orodju, namenjenemu profesionalnim mehanikom, so osredotočeni na vzdržljivost, funkcionalnost, ergonomičnost ter na varnostne elemente. S svojo mednarodno mrežo Unior danes svoje izdelke prodaja v več kot 120. državah po vsem svetu. Največji tržni delež imajo na trgih EU, na drugih evropskih trgih, na trgih Bližnjega vzhoda, v Afriki, Aziji, Avstraliji ter Ameriki. Posluh za potrebe uporabnika, kvalitetno orodje ter konkurenčne cene so lastnosti, zaradi katerih je Unior danes partner uglednih imen prevozne industrije kot so VW, Audi, Bentely, BMW, Ferrari, Renault, Bombadier, KTM, Trek, Scania… sistemski dobavitelji kot so ZF, TRW, JTekt, Feurecia, Fastenal in druga industrija kot so Gazprom, Stihl, Alstom,….

V domala vsakem avtomobilu, proizvedenem v Evropi v zadnjih desetih letih, boste našli dele proizvedene v Uniorju!

Inovativnost na prvem mestu
Vlaganje v novo generacijo ter priseganje na inovativni pristop, sta Uniorjev ključ do uspeha. Za spodbujanje mladih k poklicem, ki danes veljajo za deficitarne, skrbijo s štipendijami, učnimi programi, prakso in nagradami za inovativnost z internim natečajem. V Zrečah boste našli družine, kjer je v Uniorju zaposlenih več generacij iz iste družine, ponekod tudi tri. Unior je največji regijski zaposlovalec, prav zaradi spoštovanja in spodbujanja inovativnosti, pa zaposluje ogromno mladih iz zunanjih regij. Proizvodnja orodja ročnega orodja poteka v Zrečah, Lenartu, ter Starem Trgu ob Kolpi. Nenehne naložbe v razvoj, lastna kovačnica, posodabljanje lastne proizvodnje in preverjanje kakovosti v vseh fazah, od materialov do končne kontrole zagotavljajo, da so izdelki z imenom Unior resnično vrhunski.

Drugi stotici na pot Ob stoti obletnici se odgovorni v Uniorju s ponosom ozirajo na prehojeno pot. Ob zavidljivi obletnici so celo pripravili paket jubilejnega ročnega orodja, takega, ki ga prekaljeni mojstri najpogosteje uporabljajo. Prihodnost vidijo v specializaciji in inovativnih produktih, ki jim ni para in so namenjeni profesionalnim uporabnikom. Na področju ročnega orodja že imajo zavidljive rezultate in ker je povpraševanje veliko, dopolnjujejo program orodij za delo pod visoko napetostjo. S tem zagotavljajo prisotnost na trgu tudi v prihodnje, saj je v zadnjem času zaslediti veliko povpraševanje po orodju za popravilo električnih avtomobilov. Razvoj izdelkov je plod potreb na trgu, zato prihodnost vidijo v nadaljnjem razvoju namenskih orodij.

Pri Uniorju radi poudarijo, da imajo vizionarstvo in jekleno voljo zapisano že v genih in če k temu dodamo še pogum, ki jim ga zagotovo ne manjka, jih čaka še dolga pot!

Prednosti za profesionalnega uporabnika:
• Stroškovna učinkovitost,
• Optimalna konstrukcija orodij
• Ergonomska oblika
• Funkcionalnost orodij, ki se odraža v učinkovitosti dela
• Razvoj orodij z dodano vrednostjo
• Dovršenost orodij
• Razvojno partnerstvo
• Fleksibilnost

 

 

Delite