Uniorjevo tekmovanje za znanje

Sodelovanje je ključ do uspeha! Ta ideja je bila gonilna sila Unior Ročnega orodja v preteklosti in ta ista ideja bo njihova gonilna sila tudi v prihodnosti. Podjetje namreč tesno sodeluje s svojimi kupci, poslovnimi partnerji in izobraževalnimi inštitucijami že več kot 100 let. In, da bi v podjetju sodelovanje s šolami še podkrepili, so z ekipo ustvarili ambiciozen projekt, kjer lahko slovenski dijaki srednjih tehniških šol pokažejo svoje znanje, se pomerijo s svojimi vrstniki v različnih veščinah in z malo sreče osvojijo privlačne nagrade. Projekt so poimenovali »Tekmovanje v znanje«.

Ideja o sodelovanju z različnimi šolami po svetu je v Uniorjevem Ročnem orodju stara kot kamen. Kot velik zaposlovalec in ponudnik profesionalnih rešitev je v podjetju vedno bila njihova prioriteta izobraževati mlade in jim pokazati, kaj vse se zmore narediti z znanjem in inovacijami, ki stojijo za njihovimi rešitvami. Zato v svoje podjetje vedno z veseljem sprejmejo različne šole ter jim skozi njihovo proizvodno lokacijo, organizacijo, inovacijami in ambicijami predstavijo svoje podjetje.

Skozi podjetje so tako popeljali že številne študente, različnim šolam so podarili že kar nekaj rešitev, ter z njimi ustvarili tudi že kar nekaj zanimivih projektov. Zdaj pa so se v podjetju odločili, da je čas, da premaknejo meje in svoje ambicije še malce višje. Osvežili so vizijo in predstavili nov projekt z imenom »Tekmovanje v znanje« v okviru katerega je Unior Ročno orodje želel dijake srednjih tehniških šol za praktično in teoretično znanje nagraditi. 

Trije koraki do zmagovalnih stopničk
V projektu »Tekmovanje za znanje« se je lahko pomeril vsak dijak iz srednje tehniške šole. Da pa je pot do zmagovalcev malce bolj zanimiva in atraktivna, pa je dijake do atraktivnih nagrad čakala malce daljša in zabavna pot s tremi koraki.

V prvem je lahko sodeloval vsak. Na teoretičnem testu so se dijaki pomeri v preizkusu, kjer so v spletni aplikaciji odgovarjali na 30 različnih vprašanj, ki so bila povezala z delom z ročnim orodjem. Vprašanja so bila praktična, znanje pa so lahko črpali iz šolskega izobraževalnega programa. V naslednji krog so se uvrstili samo štirje najboljši dijaki iz vsake na prijavljene šole.

Drugi in tretji korak sta potekala v ljubljanski Woop Areni, kjer so se zbrali sodelujoči skupaj z mentorji iz posameznih šol.  Najprej so v praktičnem izzivu menjavali kolesa na električnem Gokartu, katerega so v Uniorju pripravili skupaj s hrvaškim vplivnežem Doctor DS-jem posebej za ta namen. Najprej so za menjavo uporabljali osnovno orodje, nato pa so pokazali še znanje uporabe moment ključa.

V izzivu so merili čas, zmagal pa je najboljši iz posamezne šole. Tako so dobili 12 finalistov, za razglasitev treh najboljših v celotnem tekmovanju pa so morali finalisti opraviti še zabavni izziv – tekmovanje v vožnji z GoKartom. Zopet so merili čas, zmagali pa so trije najhitrejši, ki so osvojili celotno »Tekmovanje za znanje« in si prislužili atraktivne nagrade.

Najboljši med pogumnimi
Prvi je bil Zsolt Šooš iz Tehniškega šolskega centra Maribor, ki je prejel voziček z orodjem, drugi je bil Matija Močnik iz Gimnazije Jurija Vege Idrija, ki je prejel 3-delni predalnik z orodjem, tretji pa Žiga Turk iz šolskega centra Novo Mesto, ki je prejel garnituro orodja za domače mojstre.

Z razglasitvijo zmagovalcev je Unior Ročno orodje zaključilo prvo izvedenko projekta »Tekmovanje za znanje«. Kot poudarjajo v podjetju so zelo zadovoljni z zanimanjem tako s strani šol, kot tudi s strani tekmovalcev, zato v Uniorju že načrtujejo projekt za prihodnje leto. Kot še poudarjajo z zabavo spodbujajo mlade k izobraževanju in razvijanju veščin, želijo pa si, da bi tudi drugi subjekti iz gospodarstva prepoznali pomen tega projekta, ter da bi se na podoben način vključili v izobraževanje mladih. (mpo/foto Unior)

Delite