Vietnamska limuzina in SUV na premiero v Pariz

Na avtomobilskem salonu v Parizu si bo mogoče ogledati tudi dva zanimiva modela znamke VinFast, ki ju bodo izdelovali v Vietnamu.

Blagovna znamka VinFast sodi pod okrilje vietnamske gospodarske skupine Vingroup, ki optimistično napoveduje začetek prodaje novih modelov na domačem trgu septembra 2019, kasneje pa naj bi se jima pridružili še drugi.

VinFast namreč razvija tudi vozila z električnim pogonom, električne skuterje in električne avtobuse. Njihove ambicije pa segajo preko meja Vietnama, saj v prihodnjih letih napovedujejo tudi začetek prodaje posameznih izdelkov na tujih trgih.

Pariška premiera je očitno namenjena zbujanju pozornosti mednarodne javnosti in morda tudi privabljanju morebitnih tujih partnerjev k razvoju in izdelavi vozil.

Limuzino in SUV so po besedah predstavnikov podjetja razvijali strokovnjaki iz podjetja VinFast v sodelovanju z oblikovalskim studiem Pininfarina. Med 20 izhodiščnimi oblikovalskimi osnutki pa so končno podobo izbrali s pomočjo 62.000 glasov javnosti. (mkr/foto VinFast)

Delite