Volkswagen bo kupcem ponudil tudi večjo Californio

Volkswagen Gospodarska vozila je iz študije California XXL iz leta 2017 razvil avtodom za serijsko proizvodnjo. Podjetje bo novi avtodom na osnovi Crafterja prvič predstavilo na razstavi Caravan Salon 2018, od 24. avgusta do 2. septembra, v Düsseldorfu v Nemčiji.

Po besedah predstavnikov izdelovalca serijska izvedba novega avtodoma sledi jasnemu in svežemu konceptu študije California XXL. Oblikovna zasnova hkrati predstavlja povezavo z legendo med avtodomi – Californio na osnovi T6, saj bo prav tako na voljo z univerzalnim ali dvobarvnim lakiranjem.

Oblikovalci pa poudarjajo, da notranjosti dajejo pečat svetle barve in dovršene praktične rešitve. Kopalniška niša s prho in straniščem, kuhinjska niša ter spalni del v zadku so temeljito premišljeni in prilagojeni za življenje na poti.

Volkswagen California je na trg prišla leta 1988 na osnovi takratnega Bullija tretje generacije. Sedaj Volkswagen Gospodarska vozila Californio izdeluje na osnovi šeste generacije in je pred kratkim slavil tako 30. proizvodni jubilej kot proizvodni mejnik Californie iz Hannovra z zaporedno številko 100.000. California je po besedah predstavnikov Volkswagna tako najuspešnejši avtodom vseh časov. (mkr/foto Volkswagen)

Delite