Volkswagen Caddy prvič na ogled javnosti

Volkswagen je Caddyja 5. generacije premierno pokazal v Düsseldorfu. Odgovorni so povedali, da je to najboljši Caddy doslej. Ohranja vse dobre lastnosti dosedanjih generacij. Torej ostaja trpežen in zanesljiv, ob tem pa prinaša obilo novosti na področju varnosti, udobja in povezljivosti.

Zgradili so ga na sodobni platformi Golfa 8. generacije in kljub robustni zasnovi je potniška kabina bolj limuzinska, kakor je bila. Njegovo oblika je sicer v prvi vrsti funkcionalna, linije so čiste in gladke s karakternimi elementi, ki ne puščajo dvoma, da gre za gospodarsko vozilo, znamke VW. Caddy je namenjen gospodarski in družinski rabi. V osnovi so na voljo tri stopnje opreme: od osnovne Caddy, preko Life do najvišje Style. Pokazali so tako tovorno kot potniško različico in podaljšano Maxi. Njen tovorni prostor meri 3,7 m3, v potniški izvedbi pa nudi udoben prevoz sedmim potnikom.

Seveda so veliko pozornosti namenili aerodinamiki in pogonskim sklopom. Zaenkrat so to dizelske (TDI), bencinske (TSI) in hibridne variante. Poraba goriva se je v primerjavi s prejšnjo generacijo znižala za 12 odstotkov. Torej, Caddy je v tem razredu dostavnikov postal ikona in to ostaja tudi v 5. generaciji. Novinarski odzivi so bili zelo pozitivni. Več pa v aprilski številki. (emi/foto emi)

Pri Volkswagnu so poskrbeli za bleščečo prireditev.
Novi Caddy temelji na uspešnih predhodnikih in je prilagojen novim zahtevam ter izzivom.
To je bil pra-Caddy.

 

Delite