Volkswagen California prvič kot hibrid

Leta 1988 je na razstavi Caravan Salon svetovno premiero doživela prva California na osnovi Volkswagnovega kombija (T3). Točno 35 let in 260.000 izdelanih primerkov kasneje bo Volkswagen Gospodarska vozila na največjem srečanju v tej panogi Caravan Salon v Düsseldorfu, od 25.8. do 3.9., predstavil vpogled v prihodnost modelske serije.

California prihodnosti, izdelana na osnovi dolgega Multivana, je po prepričanju konstruktorjev ponovno edinstvena v svojem razredu. Inovativne zamisli krepijo dvojni koncept kombija za vsakdanjo uporabo, ki se iz ene minute v drugo spremeni v avtodom, s katerim boste pripravljeni na prav vsako potovalno dogodivščino.

Zaradi izstopajočih voznih lastnosti Multivana, predstavljenega leta 2021, ki so združene s 35 leti izkušenj, je kot poudarjajo pri Volkswagnu, California CONCEPT idealni avtodom našega časa. Prvič nudi prednosti priključnohibridne tehnologije, kar omogoča še večjo prilagodljivost in izjemno udobje na potovanjih.

Po eni strani je zmogljiva, varčna in je s svojim izključno električnim dosegom sinonim za sodobno in odgovorno mobilnost, po drugi strani pa njena zmožnost vožnje na dolge razdalje zagotavlja varnost izven glavnih cest. Tako se hibridnega pogona ne bodo razveselili le sosedje v kampu, ko se bo avtodom skorajda neslišno peljal mimo njih. (mpo/foto Volkswagen)

 

 

 

Delite