Volkswagen eGon – odprti model e-Golfa

V drugi polovici meseca junija bo Hannover gostil bienalno prireditev IdeenExpo, ki je največji nemški mladinski dogodek s področja naravoslovja in tehnike. Na njem bo sodeloval tudi Volkswagen z zanimivim vajeniškim projektom eGon.

Projekt eGon na odprtem modelu Golfa z električnim pogonom razkriva avtomobilsko tehniko in jo dela otipljivo. Razkriti so vsa elektronika in pripadajoči kabli, kar omogoča vpogled v kompleksno tehnologijo e-Golfa.

Prek QR-kod si bo mogoče ogledati informacije o posameznih komponentah vozila. Obiskovalci, ki se bodo želeli seznaniti s tehniškimi izobraževalnimi programi pri Volkswagnu, pa bodo lahko informacije dobili tudi od vajencev.

Eksponat je tudi med sodelujoče vajence prinesel veliko navdušenja. Justin Pausch, vajenec za avtomobilskega mehatronika, je povedal: »Prvič sem sodeloval pri takšnem projektu in se pri tem veliko naučil. Model eGon je zelo kompleksen in zahteva veliko različnih kompetenc. V naši ekipi je bilo osem vajencev iz različnih poklicnih programov. Veselimo se razstave IdeenExpo, kjer bomo lahko naš projekt predstavili obiskovalcem.«

Tudi Christoph Görtz, vodja poklicnega izobraževanja pri Volkswagnu v Wolfsburgu, vidi pozitivne učinke sodelovanja pri projektu eGon: »Tovrstni projekti spodbujajo motivacijo vajencev in so jim obenem v veliko veselje. Ne gre samo za podajanje izobraževalnih vsebin, temveč jih odlikuje tudi to, da vajenci v okviru projektov prevzemajo veliko odgovornosti, pokažejo samoiniciativnost ter ustvarijo nekaj svojega in otipljivega, na kar so lahko resnično ponosni.«

Volkswagen eGon je vozen in z nekaj izjemami tudi popolnoma funkcionalen.
Delite