Volkswagen je tudi v Sloveniji predstavil novinca ID.3

Prvi primerek Volkswagnoveg električnega novinca ID.3, ki je bil na ogled slovenski javnosti, je sicer le predserijsko vozilo, kar pomeni, da še ni bilo priložnosti za nabiranje prvih kilometrov. A zunanja podoba in notranjost vozil, ki jih bodo prvi slovenski kupci dobili poleti 2020, bo bolj ali manj enaka videnemu.

Zaenkrat so tudi ravni opreme in cene še okvirne, predstavniki podjetja Porsche Slovenija pa najavljajo, da bo ID.3 z osnovno ravnjo opreme mogoče dobiti za manj kot 30 tisoč evrov, cena najbolje opremljene različice pa bo ostala pod mejo 50 tisoč evrov.

Prvi na platformi MEB
ID.3 je prvo Volkswagnovo vozilo na osnovi modularne platforme za električni pogon, ki se kratko in jedrnato imenuje MEB. Tudi vsi bodoči modeli ID. bodo na voljo z izključno električnim pogonom. Konstruktivni pristop omogoča tudi številne prednosti, kar se tiče notranjih dimenzij – torej razporeditve pogonskih komponent in dodatnih agregatov kot tudi prostora v notranjosti.

Električni pogon modela ID.3 je v sestavljen iz sinhronskega motorja s stalnim vzbujanjem, ki je integriran v zadnji premi, ter iz močnostne elektronike in menjalnika. Poleg tega ga sestavljajo še visokonapetostna ploščata baterija, vgrajena v dno vozila, kjer zavzema malo prostora, in dodatni agregati, vgrajeni v sprednjem delu vozila, kot sta kompresor klimatske naprave ali krmilno gonilo.

Močnostna elektronika usmerja visokonapetostni tok energije med motorjem in baterijo, pri čemer enosmerni tok (DC), ki je shranjen v bateriji, pretvarja v izmenični tok (AC) za trakcijski motor. Hkrati 12-voltno električno omrežje enosmernega toka oskrbuje pretvornik DC/DC z nizko napetostjo. Prenos moči z motorja na zadnjo premo poteka prek 1- stopenjskega menjalnika. Motor, močnostna elektronika in menjalnik sestavljajo kompaktno enoto.

Tri različne zmogljivosti baterij
Na nevtralne krmilne lastnosti pozitivno vpliva tudi položaj baterije v dnu vozila, saj je težišče ID.3 – podobno kot pri dirkalnikih – zelo nizko. ID.3 se poleg tega odlikuje po optimalni porazdelitvi mase med sprednjo in zadnjo premo, kar v kombinaciji s serijskim pogonom zadaj zagotavlja zelo dobro zmogljivost.

Vsi modeli ID.3 1ST so opremljeni z baterijo, ki ima dejansko uporabno energijsko vrednost 58 kWh. Za serijsko različico bosta pozneje na voljo tudi manjša baterija s kapaciteto 45 kWh in dosegom do 330 kilometrov ter večja baterija s kapaciteto 77 kWh in dosegom do 550 kilometrov. Zaradi svoje sposobnosti hitrega polnjena se ID.3 1ST lahko s polnilno močjo 100 kW v 30 minutah napolni z dovolj energije za približno 290 kilometrov dosega (WLTP) ali za približno 200 kilometrov nadaljnje vožnje po avtocesti. (mkr/foto mkr)

Delite