Volkswagen prilagaja proizvodnjo elektriki

Volkswagen želi po tovarni Zwickau za proizvodnjo električnih vozil preurediti tudi tovarni v nemških mestih Emden in Hannover. Na Spodnjem Saškem bo tako za Zwickauom nastalo drugo Volkswagnovo središče za e-mobilnost v Nemčiji.

Kot poudarjajo predstavniki Volkswagnove uprave, se koncern z vsemi močmi loteva proizvodnje električnih vozil.  Emden in Hannover naj bi postali paradni tovarni v Nemčiji in bosta skupaj s tovarno v Zwickauu tvorili največji sistem za proizvodnjo električnih vozil v Evropi.

Načrti predvidevajo, da bi v tovarni v Emdnu električne avtomobile začeli izdelovati leta 2022. V Hannovru pa naj bi poleg izdelovanja vozil s klasičnimi motorji predvidoma leta 2022 stekla tudi proizvodnja modelov z električnim pogonom družine ID.Buzz1. S tem bi zagotovili prihodnost tovarne v Hannovru in ohranili delovna mesta. Tako bodo znamko Volkswagen Gospodarska vozila pripravili na tranzicijo v avtomobilski industriji.

Za izdelavo električnih vozil je sicer potrebnih manj proizvodnih korakov in bodo tako potrebovali tudi manj delovne sile. Zato so se s sveti delavcev dogovorili, da se bo sedanje število zaposlenih prilagajalo na socialno pravičen način glede na demografsko krivuljo s Volkswagnovim atraktivnim sistemom zaposlitve s krajšim delovnim časom v okviru postopnega upokojevanja.

Ker delavcev, zaposlenih za določen čas, v tovarni Emden v prihodnje ne bo mogoče trajno zaposliti, jim bodo v okviru koncerna ponudili pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas pri Porscheju v Zuffenhausnu, Ludwigsburgu in Sachsenheimu, nekaterim pa tudi v Volkswagnovi tovarni v Kasslu.

Proizvodnjo modelov, ki so jih doslej izdelovali v Emdnu in Hannovru, naj bi v okviru krepitve električne ofenzive postopoma prenesli v druge tovarne. (mkr/foto Volkswagen)

Za nove naloge v proizvodnji električnih vozil delavce usposabljajo tudi s pomočjo tehnologije navidezne resničnosti.
Delite