Volkswagen T-Cross na trgu spomladi 2019

Volkswagen bo do spomladi 2019 »ogreval« morebitne kupce za svojega novinca v ponudbi, model T-Cross. Kljub temu, da bo T-Cross najmanjši Volkswagnov SUV, želijo poudariti, da zmore marsikaj, poleg tehnologije in obsežne ponudbe opreme pa izpostavljajo tudi uporabnost.

Tokrat so objavili posnetek, na katerem hokejska profesionalca iz moštva Grizzlys Wolfsburg v »malčka« naložita vso svojo opremo, seveda pa ostane tudi prostor za oba potnika.

Slogan za lansiranje T-Crossa bo – “I am more”, kar po besedah predstavnikov Volkswagna odraža filozofijo novega SUV-ja oziroma željo, da ponudi več kot drugi. Slogan gradi na štirih lastnostih T-Crossa: “I am practical” – bolj prostoren in vsestranski; “I am cool” – športna oblika in maksimalna individualnost; “I am intuitive” – digitalen in povezan; “I am safe” – eden najbolj varnih avtomobilov v svojem razredu.

Uporabnost ne glede na zunanje mere
Hokejista iz ekipe Grizzlys Wolfsburg sta ponazorila vidik “I am practical”. Ker hokejisti potrebujejo prostor. Zelo veliko prostora. In tega jim nudi novi T-Cross. Zasluge za to ima tudi zasnova na prečnem modularnem konceptu (MQB). Sprednja prema je pomaknjena daleč naprej, kar pomeni večjo medosno razdaljo, večjo notranjost in večjo prtljažno kapaciteto.

Poleg tega je slednja prilagodljiva: zadnja sedežna klop je namreč serijsko pomična v vzdolžni smeri. To pomeni več prostora za noge ali več prostora v prtljažniku (385 do 455 litrov). Naslonjalo zadnje sedežne klopi se lahko zloži delno (60 : 40) ali v celoti, nad ravno prtljažno površino je 1.281 litrov prostornine za hokejsko opremo ali pa kolesa in deske. Še več prilagodljivosti zagotavlja zložljivo naslonjalo sovoznikovega sedeža.

Kot je značilno za modele SUV, ima tudi T-Cross visok sedežni položaj: spredaj to pomeni 597 mm, na zadnjih treh sedežih pa 652 mm; povišan zorni kot je v T-Crossu rezultat večjega odmika od tal in zasnove sedežev. (mkr/foto Volkswagen)

 

 

 

Delite