Volkswagen T-Roc Cabriolet pri kupcih spomladi 2020

Volkswagen bo septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu IAA predstavil novega člana družine T-Roc za ljubitelje vetra v laseh.

Kot poudarjajo pri nemškem izdelovalcu prinaša novinec dobesedno svež veter v segment SUV-jev. Novi T-Roc Cabriolet kot prvi križanec z odprto streho v kompaktnem razredu združuje videz in odlike klasičnega SUV-ja z edinstvenim doživetjem vožnje v kabrioletu. Izhaja iz uporabnosti, vozne dinamike in tehnologije modela T-Roc, ki je na trg prišel novembra 2017. Od uvedbe na trg pa je bilo prodanih že približno 360.000 vozil. 

Klasika s platneno streho
T-Roc Cabriolet ima v skladu s tradicijo Hrošča in Golf Cabrioleta klasično platneno streho, ki se odpre v 9 sekundah – tudi med vožnjo pri hitrosti do 30 km/h. Streha je sestavljena iz ogrodja, notranje obloge, vmesnega izolacijskega sloja in zunanjega sloja. Ekipa razvojnih inženirjev pa je vzdolžna šiva na zunanjem sloju zasnovala tako, da imata vlogo dodatnih žlebov.

Konstruktorji poudarjajo, da ima CUV (Crossover Utility Vehicle) tudi vse znane odlike Volkswagnovih športnih terencev: višji sedežni položaj in številne možnosti individualizacije. Predstavlja se kot ambasador življenjske radosti in užitka v vožnji.

T-Roc in T-Roc Cabriolet sta v segmentu uvrščena pod Tiguanom ter tako kot Tiguan temeljita na prečni modularni platformi (MQB), ki omogoča kompaktno zgradbo in povsem svojstveno karoserijsko zasnovo. T-Roc Cabriolet v dolžino meri 4.268 mm, medosna razdalja znaša 2.630 mm. Širina modela je 1.811 mm, višina pa 1.522 mm.

Na izbiro dva bencinska motorja
Na izbiro bosta dva učinkovita bencinska turbomotorja z močjo 85 kW/115 KM (navor 200 Nm) oziroma 110 kW/150 KM (navor 250 Nm). Pri 1,0-litrskem trivaljnem motorju z močjo 85 kW je serijsko vgrajen 6 stopenjski ročni menjalnik. Pri močnejšem 1,5-litrskem štirivaljniku z močjo 110 kW pa je opcijsko na voljo tudi 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko.

Križanec z odprto streho se bo uradno predstavil na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu v Nemčiji od 12. do 22. septembra 2019. Na trg bo prišel spomladi 2020. (mpo/foto Volkswagen)

Delite