Volkswagen Tiguan – Spogledljivi zapeljivec

Trenutno je najuspešnejši Volkswagnov model na svetu: Tiguan. Samo v lanskem letu so jih izdelali kar 911.000. V Evropi je Tiguan številka 1 med vsemi SUV-ji. Volkswagen zdaj na trg pošilja temeljito prenovljeno različico prodajne uspešnice, ki jo zaznamujejo napredni novi pogonski, asistenčni in infotainment sistemi ter nova podoba sprednjega dela.

Če na hitro preletimo glavne tehnične posebnosti novega Tiguana: Volkswagen bo za ta SUV v Evropi prvič ponudil učinkovit priključnohibridni pogon. Tiguan eHybrid z močjo 180 kW (245 KM) bo imel do 60 kilometrov izključno električnega dosega (NEVC).

Novost je tudi prvi Tiguan R. Visokozmogljivi model s štirikolesnim pogonom, močjo 235 kW (320 KM) in razdelilnikom navora, kakršnega poznamo iz športnih avtomobilov in se imenuje R-Performance Torque Vectoring, povsem na novo opredeljuje področje dinamičnosti v razredu SUV-jev.

Izboljšave motorjev
Dodatnih izboljšav so bili deležni tudi 2,0-litrski turbodizelski motorji (TDI) novega Tiguana. Na voljo so v različicah z močjo 90 kW (122 KM), 110 kW (150 KM) in 147 kW (200 KM). Prvič v tej modelski seriji so ti motorji zdaj kombinirani z dvema SCR-katalizatorjema z dvojnim vbrizgavanjem aditiva AdBlue. Ta tehnologija se imenuje twindosing in zaradi nje so se v primerjavi s prejšnjim modelom močno zmanjšale emisije dušikovih oksidov.

Nespremenjena ostajata napredna 1,5-litrska turbobencinska motorja (TSI, s tehnologijo izklapljanja valjev ACT) z močjo 96 kW (130 KM)6 in 110 kW (150 KM)7. Vse nove izvedbe Tiguana ustrezajo strogemu izpušnemu standardu Euro 6d-ISC-FCM.

Inovacije na vseh področjih
Novi asistenčni sistemi zagotavljajo maksimalno udobje. Z modularno infotainment platformo tretje generacije (MIB3) Volkswagen v Tiguanu ponuja nov nabor spletnih storitev, prvič pa tudi App-Connect Wireless. Novost je tudi 480-wattni avdiosistem priznanega proizvajalca Harman Kardon.

Nov dizajn sprednjega dela
Najvažnejša zunanja značilnost 4.509 mm dolgega, do 1.859 mm širokega in 1.665 mm (4MOTION: 1.675 mm) visokega Tiguana je povsem na novo oblikovani, karizmatični sprednji del s prav tako novo zasnovanimi LED-žarometi. Pokrov motornega prostora je zdaj nad markantno mrežo hladilnika višji in se slogovno navezuje na večjega Touarega. Slogovno prenovo zunanjosti Tiguana zaokrožajo novo oblikovana aluminijasta platišča erom ter prav tako nov spodnji zaključek zadnjega odbijača.

 

Delite