Volkswagen Touareg naj bi bil znova pogostejši pojav

Volkswagen je presenetljivo dolgo odlašal s temeljito prenovo največjega SUV-ja, s katerim so od predstavitve prve generacije leta 2002 uspeli ujeti kar nekaj zahtevnih kupcev. Tudi zato je morda Touareg v najnovejši izdaji toliko bolj očitno drugačen.

Pri Volkswagnu poudarjajo, da tretja generacija Touarega izrazito kaže pot v prihodnost. To je morda še najmanj očitno pri zunanji podobi, ki ji sicer ni mogoče očitati neatraktivnosti, a hkrati elegantni športni terenec nedvoumno kaže, v kateri koncern sodi in kdo so bili njegovi predniki.

Izdatna digitalizacija
V notranjosti pa je drugačnost toliko bolj očitna, največ zaslug za to ima seveda izrazito digitalizirana armaturna plošča. Kot poudarjajo konstruktorji vozila, se 12-palčni zaslon digitalnega instrumentnega dela in 15-palčni sredinski zaslon informacijsko-zabavnega sistema zlijeta v celoto. S pomočjo tega sklopa pa lahko voznik in sopotniki upravljajo s številnimi funkcijami vozila, spremljajo njegovo delovanje, komunicirajo s svetom in se prepustijo zabavi, ki jo ponuja vedno s svetom povezano elektronsko srce vozila.

Kot se spodobi za sodobno in napredno vozilo, je ponudba številnih sistemov, namenjenih višji ravni udobja in višji ravni varnosti, izdatna. Touareg pa nima le bolj ali manj znanih asistenčnih sistemov, ampak tudi kar nekaj novosti, kot sta na primer sistem za nočni vid, ki s toplotno kamero zaznava pešce in živali, ter sistem za varno zavijanje v križiščih, ki preprečuje prečkanje pasu z nasproti vozečimi vozili.

Upravljanje 4.878 milimetrov dolgega in 1.084 milimetrov širokega vozila olajša štirikolesno krmiljenje, ki pri nizkih hitrostih zagotavlja boljšo okretnost, pri višjih pa boljše vozne lastnosti. Za višjo raven varnosti in udobja lahko poskrbi novo aktivno stabiliziranje nagibanja z elektromehansko nastavljivimi stabilizatorji, zračno vzmetenje pa omogoča prilagajanje višine vozila voznim razmeram in terenu, po katerem vozi.

Motorji za najzahtevnejše
Glede na najavljeni nabor pogonskih agregatov bi bilo mogoče reči, da je Touareg očitno namenjen predvsem neevropskim trgom in motorno zahtevnejšim kupcem, saj so pod motorni pokrov zaenkrat skrili le šestvaljnike. Najavljajo namreč dva dizelska motorja V6 z močjo 170 kilovatov (231 KM) in 210 kilovatov (286 KM) ter bencinski motor V6 z močjo 250 kilovatov (340 KM). Pozneje pa naj bi se jim pridružili še 4,0-litrski turbodizelski motor V8 z močjo 310 kilovatov (421 KM) ter nekaj zmernejših motorjev, vključno s priključnim hibridom, ki bo imel sistemsko moč 270 kilovatov (367 KM).

Na slovenskem trgu prodajo začenjajo z različico, ki jo poganja motor V6 TDI BMT z močjo 210 kilovatov (285 KM); za najnižjo raven opreme bo treba odšteti 63.265 evrov, za najvišjo 73.389 evrov. (mkr/ foto mkr)

 

Delite