Volvo Trucks predstavlja novo generacijo tovornjakov

Volvo Trucks predstavlja štiri nova tovorna vozila z velikim poudarkom na voznikovem okolju ter njegovi varnosti in produktivnosti. Približno dve tretjini naročil družbe Volvo Trucks predstavljajo štiri težka tovorna vozila: Volvo FH, FH16, FM in FMX.

Pričakovano naraščajoče povpraševanje po prevozih ustvarja pritisk na razpoložljivost usposobljenih voznikov po vsem svetu. V Evropi na primer je po nekaterih ocenah približno 20 odstotkov vseh delovnih mest za voznika prostih. Volvo Trucks zato poudarja, da so se pri razvoju novih vozil močno osredotočili na zagotavljanje varnejših, učinkovitejših in privlačnejših vozil s pomočjo katerih bodo kupci lažje pridobili in obdržali najboljše voznike.

Modeli tovornih vozil so na voljo s številnimi različicami kabin in jih je mogoče optimizirati za najrazličnejše vrste prevozov. Kabine tovornih vozil za prevoze na velike razdalje so pogosto voznikov drugi dom. Tovorna vozila za regionalne prevoze so pogosto mobilne pisarne, medtem ko so tovorna vozila za gradbeništvo robustna in praktična delovna orodja.

Zato so bile ključne točke pri razvoju vseh novih modelov tovornih vozil vidljivost, udobje, ergonomija, raven hrupa, manevrske sposobnosti in varnost. Zunanjost tovornih vozil je bila nadgrajena tako, da s privlačnim videzom odraža lastnosti novih tovornih vozil. (mpo/foto Volvo Trucks)

 

Delite